Εκλογές για πολιτική αλλαγή ζήτησε από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος και των προτάσεων του κόμματός του.
Σαφείς αποστάσεις από τα σενάρια δημιουργίας νέου κόμματος από τον πρώην Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα έλαβε δημόσια από το βήμα της 89ης ΔΕΘ ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, προτάσσοντας την ενότητα του κόμματος και του προοδευτικού χώρου, με εμφανή την αμηχανία και τη διαφοροποίησή του για την κινητικότητα γύρω από το πρόσωπο του πρώην Πρωθυπουργού.
Για τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και τα νέα μέτρα μίλησε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης στον Νίκο Χατζηνικολάου και τον Αντώνη Δελλατόλα από την συχνότητα του Realfm 97,8.
Στις διμερείς σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία εστιάζουν τα τουρκικά μέσα, με αφορμή το μήνυμα που έστειλε χθές από τη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την άρση του casus belli και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
« Τέλος στα σενάρια – προτεραιότητα στο κυβερνητικό έργο με ορίζοντα το 2027», είναι το βασικό από τα μηνύματα του Πρωθυπουργού κατά διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, στο πλαίσιο της 89ης ΔΕΘ.
Ο ΥΕΘΑ στην τελετή συνοδευόταν από τον ΥΦΕΘΑ κ. Θανάση Δαβάκη, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Δημήτριο Χούπη, τον ΓΓ/ΥΠΕΘΑ κ. Αντώνιο Οικονόμου, και τους Αρχηγούς ΓΕΣ Αντιστράτηγο Γεώργιο Κωστίδη, ΓΕΝ Αντιναύαρχο Δημήτριο-Ελευθέριο Κατάρα ΠΝ, ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Δημοσθένη Γρηγοριάδη.