Την ανάγκη εδραίωσης μόνιμης εκεχειρίας στη Γάζα και επανεκκίνησης της πολιτικής διαδικασίας με στόχο τη λύση των δύο κρατών υπογραμμίζει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, με αφορμή τη συμπλήρωση τριών ετών από την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου 2023.
Τρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την 7η Οκτωβρίου 2023, την ημέρα που η αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς και άλλων ένοπλων παλαιστινιακών οργανώσεων στο νότιο Ισραήλ άνοιξε έναν από τους πιο αιματηρούς κύκλους βίας στην ιστορία της ισραηλινοπαλαιστινιακής σύγκρουσης.
Σε αυξημένη επιφυλακή βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ. στο κέντρο της Αθήνας λόγω της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο, με χιλιάδες αστυνομικούς να συμμετέχουν στα μέτρα ασφαλείας και εκτεταμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις να βρίσκονται σε ισχύ.