Η Ρωσία επανέλαβε την πρόσκλησή της προς τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι για απευθείας συνομιλίες στη Μόσχα, χωρίς ωστόσο να έχει λάβει μέχρι στιγμής απάντηση, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.
Σε μια κίνηση που αναζωπυρώνει τις ελπίδες για διπλωματική διέξοδο, το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα (28/1) έτοιμο να αποδεχθεί μια συνάντηση κορυφής μεταξύ των προέδρων Βλαντίμιρ Πούτιν και Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Ο Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε ότι παρά τα μπλόκα που είχαν διασπάσει τη χώρα, κάποιοι αγροτοσυνδικαλιστές ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση για διάλογο. Επισήμανε επίσης ότι στην ομάδα δεν θα έπρεπε να συμμετέχουν άτομα που βρίσκονται υπό έλεγχο των αρμόδιων αρχών.
Με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, αρμόδιο για θέματα Διοίκησης και Πόρων, Μάικλ Ρήγας θα συναντηθεί αύριο Παρασκευή 7 Νοεμβρίου ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης.
Ο Ζελένσκι, ο οποίος έφτασε στην Ουάσινγκτον την Πέμπτη, τις τελευταίες ημέρες ήταν πολύ αισιόδοξος για την προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Τραμπ
Tις τελευταίες ημέρες τα τουρκικά μέσα είχαν αγνοήσει πλήρως το ενδεχόμενο ραντεβού με τον Έλληνα πρωθυπουργό. Όλο το ενδιαφέρον ήταν και παραμένει στραμμένο στη συνάντηση Ερντογάν–Τραμπ.
Πώς φθάσαμε στην αναβολή του προγραμματισμένου για σήμερα ραντεβού - Η συνάντηση ηγετών αραβικών χωρών που συγκάλεσε στη Νέα Υόρκη ο Τραμπ - Το αυριανό πρόγραμμα Μητσοτάκη και Τραμπ
Η σύνθεση θα είναι 1 + 2, δηλαδή οι δύο ηγέτες, οι υπουργοί Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης και Χακάν Φιντάν και οι διπλωματικοί σύμβουλοι Μίλτος Νικολαϊδης και Τσαγατάι Κιλίτς
Ο Τραμπ «είχε πολλές τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Πούτιν, πολλές συναντήσεις με τον Ζελένσκι και πιθανόν (θα συναντηθούν) μία ακόμη φορά την επόμενη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη», όπου θα διεξαχθεί η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, επεσήμανε ο Ρούμπιο απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους από το Ισραήλ όπου βρίσκεται.
Η Ρωσία, λίγο πριν την συμπλήρωση τεσσάρων ετών πολέμου, βρίσκεται και πάλι σε θέση ισχύος - Το μήνυμα στις ΗΠΑ και ο βαρύς χειμώνας που έρχεται για Ουκρανία και Ευρώπη
Σήμερα πραγματοποιείται στη Γενεύη η άτυπη συνάντηση για το Κυπριακό σε διευρυμένο σχήμα, που συγκαλεί ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες.