Στην τελετή ορκωμοσίας και επιδόσεως των ξιφών στους νέους αξιωματικούς της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) παρέστησαν σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Δαβάκης, συνοδευόμενος εκ μέρους του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και της Κυβερνήσεως από τον Υφυπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Θανάση Δαβάκη. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής στη Θεσσαλονίκη.
Η τελετή της ορκωμοσίας των νέων πρωτοετών σπουδαστών, ανδρών και γυναικών, της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ), πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναυάρχου Δημητρίου – Ελευθερίου Κατάρα ΠΝ, ως εκπρόσωπου και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Δημήτριου Χούπη.
Ένα «καλωσόρισμα» και μία πρώτη γνωριμία με το Πολεμικό Ναυτικό στο οποίο θα υπηρετήσουν σε όλη την υπόλοιπη σταδιοδρομία τους στις Ένοπλες Δυνάμεις, επιφύλαξε ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δημήτριος-Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ στους νέους και νέες Σημαιοφόρους, προελεύσεως από τη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) και τη Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής (ΣΑΝ).
Σπουδαστές του τμήματος Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ), με έδρα τη Θεσσαλονίκη, αποφάσισαν να αποτίνουν έναν ξεχωριστό φόρο τιμής στην Κλαούντια Λάτα, η οποία έχασε τη ζωή της στο δυστήχημα των Τεμπών.
Καλωσόρισμα στους νέους Σημαιοφόρους, προερχόμενους από τη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) και τη Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής (ΣΑΝ) για την ένταξή τους στο Πολεμικό Ναυτικό πραγματοποίησε ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δημήτριος-Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ.
Η ΣΣΑΣ αναβαθμίζεται συνεχώς. Ιδρύθηκε το Τμήμα Πληροφορικής που θα
συμβάλει καθοριστικά στη θωράκιση των Ενόπλων Δυνάμεων ενόψει των σύγχρονων
προκλήσεων κυβερνοασφάλειας
Τα πτυχία και τις πτέρυγες αλεξιπτωτιστή στατικού ιμάντα επέδωσαν οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης και ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης στους αποφοιτήσαντες του Σχολείου Βασικής Εκπαιδεύσεως Αλεξιπτωτιστή (ΣΒΕΑ) σπουδαστές παραγωγικών Σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων, στη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής Αλεξιπτωτιστών (ΣΧΑΛ) στον Ασπρόπυργο Αττικής.