Ακάρ: Εποικοδομητικές συνομιλίες με την Ελλάδα - Ελπίζουμε να τα βρούμε ειρηνικά

 
Ακάρ: Εποικοδομητικές συνομιλίες με την Ελλάδα - Ελπίζουμε να τα βρούμε ειρηνικά

Ενημερώθηκε: 11/03/23 - 13:36

Συνέντευξη στο CNN Turk παραχώρησε ο Χουλουσί Ακάρ. Όπως μεταδίδει από την Κωνωσταντινούπολη ο ΣΚΑΪ, ο τούρκος υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε στις σχέσεις με την Ελλάδα τονίζοντας:

"Διεξάγουμε θετικές και εποικοδομητικές συνομιλίες με την Ελλάδα. Τους είπαμε ότι είμαστε υπέρ του διαλόγου. Υπήρξε ένα σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα, μεταφέραμε τη θλίψη μας. Ελπίζουμε να βρούμε λύσεις στα προβλήματα με ειρηνικά μέσα στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας".

Σε ερώτηση για το θέμα των F-16, ο Ακάρ τόνισε:

"Έχουμε εκπληρώσει τις υποχρεώσεις μας και περιμένουμε το ίδιο από τους συμμάχους μας. Έχουμε παρατηρήσει ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ έχει θετική άποψη. Οι δηλώσεις μέχρι στιγμής είναι θετικές. Θετικές δηλώσεις γίνονται και στον Λευκό Οίκο και στο Πεντάγωνο. Υπάρχουν αρνητικές δηλώσεις από ορισμένα μέλη του Κογκρέσου. Θέλουμε να επικρατήσει η κοινή λογική. Πρέπει να προσεγγίσουν το πρόβλημα ορθολογικά.

Μια ισχυρή Τουρκία σημαίνει ένα ισχυρό ΝΑΤΟ. Όλοι πρέπει να έρθουν στα λογικά τους. Μας απέκλεισαν, αντίθετα προς το δίκαιο, από το πρόγραμμα F-35, κάτι που δεν είναι ηθικό. Οι συνομιλίες και οι συζητήσεις συνεχίζονται. Στις 18 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην Ουάσιγκτον".

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ