Διθυραμβικά δημοσιεύματα στην Τουρκία για το γεωτρύπανο Αμπντούλ Χαμίντ Χαν και τις φιέστες του Ερντογάν

 
To Αμπντούλ Χαμίντ Χαν

Ενημερώθηκε: 09/08/22 - 11:53

Διθυραμβικά είναι τα τουρκικά δημοσιεύματα για τη σημερινή έξοδο του γεωτρύπανου Αμπμντούλ Χαμίντ Χαν στη Μεσόγειο. 

Τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι το τέταρτο γεωτρύπανο της Τουρκίας σήμερα θα ξεκινήσει τα καθήκοντά του. Το πλοίο θα αποσταλεί στον τόπο υπηρεσίας του μετά από μια τελετή στην οποία θα παρευρεθεί ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

«Το 4ο πλοίο γεωτρήσεων της Τουρκίας θα αναζητήσει υδρογονάνθρακες στις βαθιές θάλασσες. Η πρώτη αποστολή του Abdülhamid Han είναι λίγες μόνο ώρες μακριά. Οι τελικές προετοιμασίες στο λιμάνι Taşucu της Mersin ολοκληρώθηκαν και όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα εκεί» αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας  «trthaber».

Τα τουρκικά μέσα ισχυρίζονται ότι είναι το πιο ισχυρό του στόλου και πως είναι ένα από τα λίγα πλοία γεώτρησης στον κόσμο που διαθέτει «ανώτερη τεχνολογία».

Μάλιστα γίνεται ειδική ανάλυση στον τεχνικό εξοπλισμό και τα χαρακτηριστικά του γεωτρύπανου. «Έχει μήκος 238 μέτρα και πλάτος 42 μέτρα. Το ύψος του είναι 112 μέτρα», αναφέρεται.

«Το πλοίο έχει τη δυνατότητα να τρυπήσει στα 12.200 μέτρα, ενώ στον 9ο όροφο υπάρχει και ελικοδρόμιο χωρητικότητας 200 ατόμων. Η πρώτη αποστολή του πλοίου αναμένεται να είναι στην Ανατολική Μεσόγειο. Πραγματοποιήθηκαν εργασίες συντήρησης, ανάπτυξης και βελτίωσης στο πλοίο γεώτρησης, το οποίο παρέμεινε στο λιμάνι Taşucu για περίπου 2,5 μήνες», τονίζεται στα ρεπορτάζ.

Διαβάστε επίσης:

Ακραία πρόκληση από Ακάρ για το Καστελόριζο – «Αν θέλει ο Θεός μπορεί να κολυμπήσουμε μέχρι εκεί»

Βγαίνει σήμερα στη Μεσόγειο το «Αμπντούλ Χαμίντ Χαν»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ