Επίθεση τουρκικών ΜΜΕ εναντίον Δένδια για την πτήση του πάνω από το Αιγαίο

 
dendias haber global.

Ενημερώθηκε: 26/02/24 - 09:13

Στο στόχαστρο των τουρκικών ΜΜΕ βρέθηκε ο Έλληνας υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας εξαιτίας της πτήσης που πραγματοποίησε με F-16 πάνω από το Αιγαίο.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης, τουρκικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για «προβοκάτσια» που προκαλεί τα «κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας».

«Ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας Νίκος Δένδιας πέταξε στο Αιγαίο με ένα F-16 Viper. O ίδιος έκανε και προβοκάτσια καθώς δήλωσε πως 'οι Τούρκοι γνωρίζουν πως ό,τι είναι περα των 3 μιλίων όλα είναι ελληνικό' και προκάλεσε τα κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας», ανέφερε το δίκτυο HABER GLOBAL.

Το ρεπορτάζ του τουρκικού δικτύου συνεχίζει ως εξής:

«Πρωταγωνιστής στην προβοκάτσια στο Αιγαίο αυτή τη φορά ήταν ο Νίκος Δένδιας. Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας στην επίσκεψη του στην Κρήτη φόρεσε στολή πιλότου και με συνοδεία Τύπου ανέβηκε στο κόκπιτ του αεροσκάφους F-16. Viper. O υπουργός Άμυνας της Ελλάδα πέταξε με το F-16 Viper πάνω απο το Αιγαίο.

» Ο Δένδιας έκανε προβοκατόρικες  δηλώσεις για την Τουρκία και δήλωσε ότι ᾽᾽οι Τούρκοι γνωρίζουν πως ο,τι είναι περα  των 3 μιλίων όλα είναι ελληνικό. Γι αυτό προσπαθούν να δημιουργήσουν μια δεύτερη ζώνη ασφαλείας προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα ζήτημα νησιών᾽᾽. Με αυτόν τον τρόπο αγνόησε τα κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας , και διαστρέβλωσε το θέμα της στρατιωτικοποίησης των νησιών ενάντια στις διεθνείς συνθήκες.

» Aνακοίνωσε πως μαζί με τα Rafale και τα F-16. Viper η Ελλάδα θα πάρει και F-35 H Eλλάδα σήμερα διαθέτει 23 F-16 Viper. Μέχρι το 2027 αυτός ο αριθμός θα φτάσει στα 84».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ