Ερντογάν: «Τα αδέρφια μας από τη Δυτική Θράκη είναι γνήσιοι γιοι της Τουρκίας» (ΒΙΝΤΕΟ)

 
τουρκια

Ενημερώθηκε: 24/05/23 - 22:51

Το χαρτί του εθνικισμού παίζει ξανά ο Ερντογάν, ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών στην Τουρκία κατά τον οποίον θα έχει τη στήριξη του υπερεθνικιστή Σινάν Ογάν.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο στην Κωνσταντινούπολη με τίτλο «Μεγάλη Συνάντηση Ρούμελης», ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι «τα αδέρφια μας από τη Δυτική Θράκη, τη Βουλγαρία και τα Βαλκάνια δεν είναι μετανάστες αυτής της χώρας, είναι γνήσιοι γιοι της Τουρκίας».

Συνεχίζοντας την ομιλία του ο Ερντογάν ανέφερε ότι «χαιρετά τους λυπημένους και περήφανους γιους της Ρωμυλίας, αγαπητούς νέους, κυρίες και αγαπητούς πολίτες» και εξέφρασε «την αγάπη και τον σεβασμό του σε όλους όσοι πονούν μαζί τους».

Λέγοντας ότι άκουσε τις φωνές των επιδρομέων που στέκονταν στις πύλες της Βιέννης για αιώνες στην αίθουσα, ο Ερντογάν πρόσθεσε: «Σήμερα ακούω τα λεπτά, κομψά, ντελικάτα ρουμελιώτικα δημοτικά τραγούδια που πάλουν την καρδιά μας. Σήμερα, βλέπω μια υπέροχη πλημμύρα αγάπης, έναν ωκεανό αγάπης που εκτείνεται από την Προύσα στη Βοσνία, από την Κωνσταντινούπολη μέχρι τα Σκόπια. Εδώ, βλέπω το σύμβολο της αιώνιας και αιώνιας αδελφότητάς μας, της οποίας η ζύμη ζυμώνεται με πόνο, βάσανα, αγάπη, στοργή και αλληλεγγύη».

Στη συνέχεια, παρουσίασε τον θρήνο της απώλειας της Ρούμελης, ένα ρουμελιώτικο λαϊκό τραγούδι. «Μια ζεστή προσευχή έπεσε στα χέρια μου/ το οθωμανικό μουστάκι θρηνεί πάνω σε αιματοβαμμένες οπλές, ξαφνικά είδα ένα πράσινο τριαντάφυλλο. Πέρδικες στους ουρανούς, τότε έκλεισα τα μάτια μου και θυμήθηκα την Κωνσταντινούπολη/Ξύπνησα στα Σκόπια, στο Τέτοβο. Είναι πολύ το αίμα μας, σε τζαμιά, σιντριβάνια. Ο αέρας που κάνει τον Βαρδάρη να τρέμει/Κάνει τις καρδιές μας να φτερουγίζουν

«Εύχομαι στον Θεό να διαιωνίσει τη συνομιλία μας. Αδέρφια και αδερφές μου, είμαστε ένα κράτος που κληρονόμησε τη σημαία της ανεξαρτησίας και του μέλλοντος από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, η οποία κάποτε κυβέρνησε πάνω από 10 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα. Η Δημοκρατία της Τουρκίας δεν είναι το πρώτο αλλά το τελευταίο κράτος του αγώνα μας, που εδώ και χίλια χρόνια αγωνίζεται για ύπαρξη και ανυπαρξία σε αυτά τα εδάφη», κατέληξε ο Ερντογάν.

Στη «Μεγάλη Συνάντηση Ρούμελης» παρόντες ήταν μεταξύ άλλων, οι ψευδομουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης, Ιμπραήμ Σερήφ και Μουσταφά Τράμπα αντίστοιχα, η πρόεδρος του ΚΙΕΦ Τσιγδέμ Ασάφογλου και η οικογένεια του εκλιπόντος ιδρυτή του ΚΙΕΦ Αχμέτ Σαδίκ.

Πηγη: ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ