Έστω και καθυστερημένη η Ελλάδα προσφεύγει στην Ε.Ε. για το ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ “Turkaegean”

 
turkaegean 24

Ενημερώθηκε: 28/06/22 - 14:43

Προσφεύγει στην Ε.Ε. η Αθήνα για το “Turkaegean” -σύμφωνα με σημερινή δήλωση κυβερνητικού εκπροσώπου- όμως το ερώτημα παραμένει πώς φτάσαμε σε αυτή την απόφαση από ένα όργανο στο οποίο συμμετέχει και η Ελλάδα με εκπρόσωπό της.

Η Επιτροπή έκανε αποδεκτή - χωρίς καμία ένσταση(!)- την τουρκική απαίτηση, να οικειοποιηθεί έμμεσα την θάλασσα του Αιγαίου (και) μέσω διαφημιστικής καμπάνιας, πατεντάροντας το «Turkaegean» για τουριστικούς σκοπούς.

Χωρίς καμία ένσταση..! Και ο εκπρόσωπος της Ελλάδας δεν αντέδρασε σε αυτή την απαράδεκτη απόφαση εις βάρος της Ελλάδας σε μια περίοδο ακραίας αμφισβήτησης της εθνικής μας κυριαρχίας στο Αιγαίο. Ενημέρωσε ως όφειλε τις ελληνικές αρχές; Νωθρά αντανακλαστικά σε μια περίοδο που η Ελλάδα σε όλα τα φόρα δίνει μάχες στη βάση του διεθνούς δικαίου για να αντιμετωπίσει τον τουρκικό αναθεωρητισμό και επεκτατισμό, δε δικαιολογούνται από εκπροσώπους της χώρας σε επιτροπές, οργανισμούς και φόρα.

Παρότι ακούγεται η καθησυχαστική διαβεβαίωση ότι είναι μία απόφαση η οποία «δεν παράγει πολιτικά ζητήματα», εντούτοις το θέμα εγείρει σοβαρούς κινδύνους καθώς τίποτα δεν αποκλείει, η Τουρκία να «πατήσει» πάνω στην συγκεκριμένη απόφαση ώστε να συνεχίσει τις προκλήσεις της, αμφισβητώντας την ελληνικότητα του Αιγαίου.

Μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για αθέμιτη εμπορική πρακτική από την Τουρκία για να συμπληρώσει «θα υπάρξει προσφυγή και θα προσβάλουμε την κίνηση αυτή».

Το ερώτημα βέβαια που προκύπτει είναι γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει προσφυγή, δεδομένου ότι η απόφαση αυτή ισχύει από 15 Δεκεμβρίου 2021.

Πέρα όμως από το αθέμιτο, υπάρχει και η... αφανής διάσταση αυτής της διαφημιστικής εκστρατείας με το “Turkaegean”. Να ανατρέψει την πάγια εικόνα Αιγαίο ίσον Ελλάδα, ελληνικά νησιά και να κατοχυρώσει έστω εμμέσως ή τουλάχιστον στη συνείδηση των τουριστών από όλο τον κόσμο, ότι το Αιγαίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την Τουρκία και παράλληλα να καρπωθεί για εμπορικούς λόγους, την αίγλη του

Υπενθυμίζουμε ότι σε έγγραφο που αναρτήθηκε στην EUTM, την ευρωπαϊκή υπηρεσία για την κατοχύρωση εμπορικών σημάτων, μετά από αίτημα της Τουρκίας, αναφέρει ότι ο όρος Turkaegean έχει γίνει αποδεκτός από τις 15 Δεκεμβρίου του 2021 και έχει ημερομηνία λήξης τη 16η Ιουλίου 2031.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ