Χωρίς τέλος οι προκλήσεις της Άγκυρας στο Αιγαίο - Παραβιάσεις από 17 τουρκικά μαχητικά

 
Χωρίς τέλος οι προκλήσεις της Άγκυρας στο Αιγαίο

Ενημερώθηκε: 17/06/22 - 22:36

Η τουρκική πολεμική αεροπορία συνέχισε τις παραβάσεις και παραβιάσεις στο Αιγαίο, παρά τις συμμαχικές προσπάθειες για εκτόνωση του δυσάρεστου κλίματος στις ελληνό – τουρκικές σχέσεις, αλλά και την ώρα που ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρισκόταν στην Κύπρο, και ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς στον Άγιο Ευστράτιο.

Συγκεκριμένα έξι σχηματισμοί τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών, πέντε ζεύγη F16, ακολούθως μια τετράδα F16, όπως και δύο αεροσκάφη ναυτικής επιτηρήσεως και ένα μη επανδρωμένο στρατιωτικό αεροσκάφος, στο σύνολο δηλαδή 17 αεροσκάφη, τα 4 από αυτά οπλισμένα, προχώρησαν σε 9 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας, και 23 παραβιάσεις στο FIR Αθηνών.

Έντεκα παραβιάσεις έγιναν από UAV και δώδεκα από τα μαχητικά, στην περιοχή του βορειοανατολικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Σημειώθηκαν επίσης 4 εμπλοκές μεταξύ ελληνικών και τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών, ενώ τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν κατά πάγια πρακτική και σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και αναγνωρίστηκαν από τα ελληνικά. 

ΛΕΩΝ ΝΙΚΑΝΔΡΟΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ