ΗΠΑ κατά Σοιλού: Ψευδής κάθε υπαινιγμός περί πραξικοπήματος στην Τουρκία

 
ηπα

Ενημερώθηκε: 03/02/23 - 23:59

«Οποιοσδήποτε υπαινιγμός ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι συνένοχη ή υποστηρίζει τις προσπάθειες αποσταθεροποίησης της Τουρκίας είναι ψευδής» τονίζει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αναφορικά με τις δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, ο οποίος νωρίτερα σήμερα υποστήριξε ότι κάθε Αμερικανός πρέσβης στην Αγκυρα «έχει την αγωνία πώς θα κάνει πραξικόπημα ή θα βάλει κάποιους να κάνουν πραξικόπημα. Αυτή είναι βασική ατυχία της Τουρκίας».

«Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ δεν έχει μεγαλύτερη προτεραιότητα από την προστασία και την ασφάλεια των Αμερικανών πολιτών στο εξωτερικό. Οι πρεσβείες και τα προξενεία των ΗΠΑ στο εξωτερικό εκδίδουν ειδοποιήσεις για να προειδοποιούν τους Αμερικανούς πολίτες για συγκεκριμένα γεγονότα και αλλαγές που συμβαίνουν τοπικά, σε πραγματικό χρόνο. Αυτό πραγματοποιείται χωρίς να λαμβάνονται υπόψη διμερείς πολιτικοί ή οικονομικοί παράγοντες», σημειώνει το αμερικανικό ΥΠΕΞ.

Υπενθυμιζεται ότι σημερα  ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού,, εξαπέλυσε επίθεση ενατιον  των  Ηνωμένων  Πολιτειών  υποστηρίζοντας ότι κάθε Αμερικανός πρέσβης στην Αγκυρα «έχει την αγωνία πώς θα κάνει πραξικόπημα ή θα βάλει κάποιους να κάνουν πραξικόπημα. Αυτή είναι βασική ατυχία της Τουρκίας».

Σε δηλώσεις του, ο Σουλεϊμάν Σοϊλού σημείωνε απευθυνομενος στον πρεβυ των ΗΠΑ στην Αγκυρα: «Από εδώ απευθύνομαι στον πρέσβη των ΗΠΑ. Ξέρω καλά ποιους δημοσιογράφους βάζεις να γράφουν. Να αποσύρεις τα βρώμικα χέρια σου πάνω από την Τουρκία! Το ξαναλέω. Να αποσύρεις τα βρώμικα χέρια σου πάνω από την Τουρκία».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ