Το Ισραήλ στο πλευρό της Ελλάδας με NAVTEX που στέλνει στον «κάλαθο των αχρήστων» βλέψεις της Άγκυρας

 
Navtex

Ενημερώθηκε: 01/08/22 - 08:44

NAVTEX για ασκήσεις του ΠΝ του Ισραήλ νοτίως της Κρήτης εξέδωσε ο Σταθμός του Ηρακλείου. Η Navtex αφορά δέσμευση περιοχών για δραστηριότητες του Πολεμικού Ναυτικού του Ισραήλ, στην Μεσόγειο Θάλασσα νότια της νήσου Κρήτης, από τις 26 Ιουλίου μέχρι τις 5 Αυγούστου

Μια ενέργεια που εκπέμπει ένα διττό μήνυμα προς την Άγκυρα:

-- η παρουσία του Ισραήλ στην περιοχή παραμονές της εξόδου του γεωτρύπανου

-- η στενή συνεργασία Ισραήλ-Ελλάδας, που στέλνει στον «κάλαθο των αχρήστων» το τουρκολιβυκό μνημόνιο και τις θαλάσσιες ζώνες που χάραξαν Τουρκία και καθεστώς της Λιβύης αυθαίρετα

Πρόκειται για εντυπωσιακή ενέργεια καθώς είναι και μία απάντηση για τους τουρκικούς ισχυρισμούς ότι η Άγκυρα έχει …”δικαιώματα” μέχρι και την Κρήτη!!!

Στις εν λόγω περιοχές που διακρίνονται χαρακτηριστικά στον χάρτη και κόκκινο χρώμα κάτω από την Κρήτη, αναφέρεται ρητώς στην σχετική navtex ότι χρειάζεται ιδιαίτερα προσοχή από τα διερχόμενα πλοία διότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος.

Οι περιοχές δεσμεύονται για τις ημερομηνίες συνολικά από 26 Ιουλίου έως και 5 Αυγούστου, ενώ για μια συγκεκριμένη περιοχή (οι ακριβείς συντεταγμένες διακρίνονται στην navtex που παραθέτεται) επισημαίνεται μεγάλος κίνδυνος για την ναυσιπλοία, προφανώς διότι θα εκτελεσθούν πυρά από το ισραηλινό ναυτικό, στην περίχοή που η Τουρκία έχει ανακοινώσει ότι θα διεξάγει έρευνες.

Στον σχεδιασμό δεν υπάρχει συνεκπαίδευση μεταξύ των Ελλήνων και των Ισραηλινών, αλλά κανεις δεν ξέρει αν αποφασιστεί να γίνει στο τέλος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ