Νέες έρευνες από το Oruc Reis προαναγγέλλει η Άγκυρα

 
Oruc Reis

Ενημερώθηκε: 20/09/22 - 17:56

Νέα «έξοδο» του ερευνητικού πλοίου «Ορούτς Ρέις» προανήγγειλε ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ, προκειμένου να προχωρήσει σε σεισμικές έρευνες, χωρίς να διευκρινίζει τον τόπο των ερευνών αυτών.

Με τις νέες αυτές έρευνες η Τουρκία, για μία ακόμα φορά, κλιμακώνει την ένταση στην Ανατολικ’η Μεσόγειο και την Κύπρο, καθώς με την NAVTEX που εξέδωσε δεσμεύει τον μισό κόλπο της Αττάλειας.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι το «Ουρούτς Ρέις»έχει αναβαθμίσει τις ερευνητικές του δυνατότητες. Η εμβέλεια των ειδικών καλωδίων του από τα 2,5 χλμ. φθάνει πλέον στα 4 χλμ.

Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, ο Ντονμέζ δήλωσε: «Το πλοίο Oruc Reis μπροστά στο οποίο βρισκόμαστε, ξέρετε, είχε πραγματοποιήσει εργασίες για μεγάλο χρονικό διάστημα στην ανατολική Μεσόγειο.

Το έχουμε φέρει στο λιμάνι Φίλγιος σύμφωνα με τις ανάγκες εδώ, υπάρχουν κάποιες εργασίες εκσυγχρονισμού του εξοπλισμού και του λογισμικού.

Τώρα και αυτό μετατρέπεται για να μπορεί να κάνει τρισδιάστατες σεισμικές έρευνες, όπως έχουμε κάνει και στο Mπαρμπαρός Χαϊρετίν Πασά, και συνεχίζεται η συναρμολόγηση του. Μέσα σε αυτό τον μήνα θα ολοκληρώσουμε τις εργασίες εκσυγχρονισμού και θα το στείλουμε στο νέο σημείο καθηκόντων του». 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ