Πρόεδρος Τουρκικής Βουλής: «Καταριέμαι αυτά τα ανθρωποειδή που επιτίθενται στο Κοράνι» (ΒΙΝΤΕΟ)

 
τουρκια

Ενημερώθηκε: 30/01/23 - 20:58

Ο πρόεδρος της τουρκικής βουλής, Μουσταφά Σεντόπ, εκφώνησε ομιλία ως προεδρεύων της 17ης Διάσκεψης του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, που πραγματοποιήθηκε στην Αλγερία, με θεματικό τίτλο «Ο Ισλαμικός κόσμος και οι προκλήσεις του εκσυγχρονισμού και της ανάπτυξης».

Αναφερόμενος στις πρόσφατες επιθέσεις κατά του Κορανίου στη Σουηδία, την Ολλανδία και τη Δανία, ο Σεντόπ είπε: «Οι απεχθείς ενέργειες αυτών των ποταπών ανθρώπων και οι συμπεριφορές των εν λόγω αρχών αποτελούν δείκτες του ανησυχητικού επιπέδου ισλαμοφοβίας, ρατσιστικών και εξτρεμιστικών κινημάτων στην Ευρώπη. Για άλλη μια φορά καταριέμαι αυτά τα ανθρωποειδή».

Σχετικά με τη στάση των χωρών όπου έγιναν οι προαναφερθείσες επιθέσεις, ο Σεντόπ είπε: «Καλώ τις δυτικές χώρες, που στοχοποιούν τους μουσουλμάνους με κάθε ευκαιρία και που επιτρέπουν να τους στοχοποιούν, υπό το πρόσχημα της ελευθερίας, της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου, να εγκαταλείψουν την άνευ αρχών συμπεριφορά τους και να διδαχθούν από το παρελθόν τους».

Τονίζοντας ότι η Δύση έχει μια επιπόλαια αντίληψη περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μια προσέγγιση διπλών μέτρων και σταθμών, ο Σεντόπ είπε: «Οι δυτικές χώρες θα πρέπει να βάλουν αμέσως ένα τέλος σε αυτό το επικίνδυνο παιχνίδι. Θα πρέπει να σταματήσουν να προσβάλλουν τα ιερά και όσια των ανθρώπων. Δεν πρέπει να επιτρέπουν να ρημάζουν ηθικά οι κοινωνίες. Πρέπει να δουν ότι η φωτιά που θα ξεσπάσει θα κάψει τους πάντες».

«Είναι ευθύνη και βάρος που μας επιβάλλει η πίστη μας να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα των αδελφών μας όπου κι αν βρίσκονται στον κόσμο, να εργαστούμε για την προστασία των δικαιωμάτων τους και να αγωνιστούμε για να σταματήσουμε την καταπίεση που υφίστανται από την Παλαιστίνη μέχρι τους Rohingya (Μιανμάρ), από το Καραμπάχ μέχρι τους Τούρκους Ουιγούρους, από το Αφγανιστάν μέχρι την Κριμαία, από τη Βόρεια Κύπρο στη Δυτική Θράκη, από τις ευρωπαϊκές χώρες μέχρι τις ακτές της Άπω Ασίας, από την Αμερική ως την Αυστραλία, και μέχρι την Αφρική», κατέληξε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ