Σεισμός στην Τουρκία: Ξεπέρασαν τις 47.000 οι νεκροί σε Τουρκία και Συρία

 
<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">Images show the destruction caused by the twin earthquakes in Türkiye&#39;s southern Hatay and Kahramanmaras provinces<br><br>🔴 LIVE updates here: <a href="https://t.co/rjJzOvoAcc">https://t.co/rjJzOvoAcc</a> <a href="https://t.co/28SNkEuVb6">pic.twitter.com/28SNkEuVb6</a></p>&mdash; ANADOLU AGENCY (@anadoluagency) <a href="https://twitter.com/anadoluagency/status/1627360111793676288?ref_src=twsrc%5Etfw">February 19, 2023</a></blockquote> <script asy

Ενημερώθηκε: 19/02/23 - 22:52

Τέλος φαίνεται να μην έχει η τραγωδία που σημειώνεται σε Τουρκία και Συρία.

Ο αριθμός των νεκρών από τους πρόσφατους ισχυρούς σεισμούς στη νότια Τουρκία αυξήθηκε στους 41.020, σύμφωνα με την υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών AFAD.

Πάνω από 47.000 είναι πλέον τα θύματα σε Τουρκία και Συρία, ενώ ο απολογισμός αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά, καθώς περίπου 345.000 διαμερίσματα έχουν καταστραφεί στη χώρα και πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται. Μάλιστα, η Τουρκία και η Συρία έχουν ανακοινώσει πόσοι άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται μετά τον σεισμό.

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Φουάτ Οκτάι δήλωσε το πρωί της Κυριακής πως 105.000 κτίρια έχουν καταρρεύσει ή υποστεί σοβαρές ζημιές και θα κατεδαφιστούν.

Την ίδια στιγμή, σοκαριστικά εναερία πλάνα σε βίντεο του πρακτορείου Ανατολή. Δείχνουν τις καταστροφές που προκάλεσαν οι μεγάλοι σεισμοί στις επαρχίες Χατάι και Καχραμανμαράς της νότιας Τουρκίας.

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Φουάτ Οκτάι δήλωσε το πρωί της Κυριακής πως 105.000 κτίρια έχουν καταρρεύσει ή υποστεί σοβαρές ζημιές και θα κατεδαφιστούν.

Σοκαριστικά εναερία πλάνα σε βίντεο του πρακτορείου Ανατολή. Δείχνουν τις καταστροφές που προκάλεσαν οι μεγάλοι σεισμοί στις επαρχίες Χατάι και Καχραμανμαράς της νότιας Τουρκίας.

Η Τουρκία αποφάσισε 14 ημέρες μετά τον σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου, να σταματήσει τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης εκτός από τις δύο περισσότερο πληγείσες επαρχίες, την Καχραμανμαράς και τη Χατάι, ανακοίνωσε η AFAD.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ