Σκληρή κριτική στον Τούρκο πρόεδρο από το Bloomberg: Ο Ερντογάν βρίσκεται σε «ταξίδι εγωισμού» – Να σταματήσει να απειλεί την Ελλάδα

 
Erdogan BLOOMBERG

Ενημερώθηκε: 15/11/22 - 10:41

Σκληρή κριτική στον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν ασκεί με άρθρο του στο Bloomberg, ο δημοσιογράφος Andreas Kluth, τονίζοντας ότι η Τουρκία πρέπει να σταματήσει να απειλεί με πόλεμο την Ελλάδα και να μην μπλοκάρει την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

Κατηγορεί τον Ερντογάν ότι «βρίσκεται σε ένα ταξίδι εγωισμού αντάξιο ενός Οθωμανού σουλτάνου», ενώ τονίζει ότι τα βάζει με φίλους και εχθρούς για να φανεί δυνατός στη χώρα του. «Δεν τον ενδιαφέρει καθόλου αν οι αηδίες του υπονομεύουν τη δυτική συνοχή και την ευρωπαϊκή ασφάλεια», προσθέτει ο δημοσιογράφος.

Παράλληλα, τον κατηγορεί ότι συμπεριφέρεται ανεύθυνα στην περίπτωση της Σουηδίας και της Φινλανδίας, οι οποίες θέλουν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και υποστηρίζει ότι εκβιάζει τους Σουηδούς να υιοθετήσουν την άποψή του για την πολιτική στη Μέση Ανατολή.

Όσον αφορά στην κόντρα με την Ελλάδα, κάνει λόγο για τη χειρότερη εσωτερική ένταση του ΝΑΤΟ εδώ και δεκαετίες, τονίζοντας ότι ο τούρκος πρόεδρος βρίσκεται εντελώς εκτός γραμμής στο θέμα του Αιγαίου. «Ο Ερντογάν στην πραγματικότητα απειλεί με πόλεμο μια άλλη χώρα του ΝΑΤΟ» γράφει ο Kluth σχολιάζοντας: «Με τέτοιους συμμάχους, ποιος χρειάζεται εχθρούς;».

Όπως τονίζει ο Kluth, τα μέλη του ΝΑΤΟ προσπαθούν να αποσαφηνίσουν εάν ο Ερντογάν θα είναι αξιόπιστος σύμμαχος σε περίπτωση πολέμου, ενώ τονίζει ότι το σημαντικό είναι να αφήσουμε στην άκρη αρχαίες διαμάχες όπως αυτή μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων.

«Ένας στόχος πρέπει να υπερισχύει: να αποτρέψουμε τον Πούτιν από την κλιμάκωση του πολέμου. Αυτό θα πρέπει να υπενθυμίσουν οι Τούρκοι στον πρόεδρό τους γιατί είναι προς το συμφέρον τόσο της Τουρκίας όσο και του ΝΑΤΟ», καταλήγει ο Kluth.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ