Την έξοδο του Τσεσμέ για έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο ανακοίνωσε η Άγκυρα

 
Την έξοδο του Τσεσμέ για έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο ανακοίνωσε η Άγκυρα

Ενημερώθηκε: 15/04/22 - 07:57

Με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το υπουργείο Εθνικής Αμυνας της Τουρκίας ανακοίνωσε την έξοδο του ερευνητικού σκάφους Τσεσμέ στην Ανατολική Μεσόγειο μέχρι τις 21 Απριλίου.

Η σχετική ανάρτηση στο Twitterαναφέρει:

«Ανατολική Μεσόγειος

Το ερευνητικό μας σκάφος TCG ÇEŞME θα συνεχίσει τις “Μελέτες Υδρογραφικής Ερευνας και Ενημέρωσης-Aπογραφής Ναυαγίων” μέχρι τις 21 Απριλίου».

Δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες για το περιεχόμενο αυτών των ερευνών ή για την περιοχή που θα κινηθεί το σκάφος.

#MSB

pic.twitter.com/xKDd5eMyam

? Doğu Akdeniz

TCG ÇEŞME araştırma gemimiz, 21 Nisan’a kadar “Hidrografik Mesaha ve Batık Envanteri Güncelleme Çalışmaları”na devam edecek.

April 14, 2022

Την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Φατίχ Ντονμέζ είχε κάνει λόγο για σημαντικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο σχετικά με το φυσικό αέριο.

«Τις επόμενες μέρες, πρώτα ο Θεός, θα υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο σχετικά με το φυσικό αέριο» είχε δηλώσει, όπως μετέδωσαν τα τουρκικά ΜΜΕ.

«Πριν από τρία χρόνια, όταν στείλαμε το Γιαβούζ, είχαμε δηλώσει ότι για τα σχέδια της περιοχής η χώρα- κλειδί είναι η Τουρκία» επισήμανε ο Ντονμέζ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Αγκυρα «πάντα με εποικοδομητική στάση θα προχωρήσει με τη νοοτροπία που ευνοεί τα συμφέροντα και τα δικαιώματα όλων των πλευρών».

«Στο πλαίσιο αυτό» όπως είπε «μπορούμε να μετατρέψουμε και την ανατολική Μεσόγειο σε προορισμό ασφαλούς ενεργειακού εφοδιασμού».