Τουρκία - Αντιπολίτευση: Προσβολή και σπατάλη οι μεταχειρισμένες φρεγάτες από τη Βρετανία

 
type 23 frigate

Ενημερώθηκε: 27/11/23 - 12:29

Tο Ηνωμένο Βασίλειο θέλει να δώσει στην Τουρκία μεταχειρισμένες φρεγάτες Type-23 που διαθέτει το Βασιλικό Ναυτικό, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Cumhuriyet, η οποία δημοσιεύει την αντίδραση βουλευτή της αντιπολίτευσης επί του θέματος.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής και αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Γιανκί Μπαγτζίογλου, αντέδρασε στις πληροφορίες ότι η Τουρκία θα πάρει μεταχειρισμένες βρετανικές φρεγάτες, δηλώνοντας: «Εάν αληθεύει, είναι τουλάχιστον προσβολή και σπατάλη πόρων για το τουρκικό Ναυτικό».

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Γιασάρ Γκιουλέρ και ο ομόλογός του της Βρετανίας, Γκράντ Σαπς, υπέγραψαν προ ημερών στην Άγκυρα «Δήλωση Πρόθεσης για Αμυντική Συνεργασία» μεταξύ των δύο χωρών.

Στην από κοινού συνέντευξη Τύπου, ο Γιασάρ Γκιουλέρ είχε δηλώσει: «Θα θέλαμε να αναπτύξουμε την υφιστάμενη σε πολλούς τομείς συνεργασία μας με το Ηνωμένο Βασίλειο, ιδιαίτερα στο εθνικό μας μαχητικό αεροσκάφος KAAN, και σε νέους τομείς, όπως τα μαχητικά αεροσκάφη Eurofighter Typhoon».

Ο ισχυρισμός ότι η Τουρκία είχε συνάψει συμφωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο για την απόκτηση φρεγατών Type-23 αναφέρθηκε επίσης μετά τη συνάντηση του Τούρκου πρώην υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, με τον ομόλογό του Μπεν Γουάλας, κατά την επίσκεψή του στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 16 Ιανουαρίου. Τούρκοι ειδικοί είχαν δηλώσει τότε ότι το μοντέλο αυτό είναι και πολύ προβληματικό και ασύμβατο με την εγχώρια και εθνική στρατηγική της αμυντικής βιομηχανίας.

Πηγή: ertnews.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ