Τουρκία: Οι αρχές διαψεύδουν ότι η Αγία Σοφία θα κλείσει για 50 χρόνια εξαιτίας εργασιών συντήρησης

 
Αγια Σοφια

Ενημερώθηκε: 16/09/23 - 18:29

Διαψεύδει η τουρκική πλευρά ότι η Αγία Σοφία που λειτουργεί από το 2020 ως μουσουλμανικό τέμενος, πρόκειται να κλείσει για 50 χρόνια λόγω εργασιών συντήρησης.

Η είδηση κυκλοφόρησε χθες από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σημερινά δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο αναδημοσιεύουν ανακοίνωση του Κέντρου Καταπολέμησης της Παραπληροφόρησης της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της Τουρκικής Προεδρίας με την οποία διαψεύδεται ο ισχυρισμός ότι η αποκατάσταση του τεμένους της Αγίας Σοφίας θα διαρκέσει 50 χρόνια και ότι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το μνημείο θα είναι κλειστό τόσο για θρησκευτική λατρεία όσο και για επισκέψεις.

Η σχετική ανακοίνωση – διάψευση της διεύθυνσης Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας αναφέρει:

«Ο ισχυρισμός ότι η αποκατάσταση του τεμένους της Αγίας Σοφίας θα διαρκέσει 50 χρόνια και θα είναι κλειστό για λατρεία και επισκέψεις κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου δεν είναι αληθής. Το 1ο στάδιο προβλέπεται να ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2024 και το δεύτερο στάδιο σε 3 χρόνια. Το τέμενος της Αγίας Σοφίας θα είναι ανοιχτό για λατρεία και επισκέψεις κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου».

Πηγή: ΕΡΤ, Ανταπόκριση: Αριάνα Φερεντίνου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ