Ξεπέρασαν τους 12.000 οι νεκροί του φονικού σεισμού σε Τουρκία και Συρία

 
τουρκια

Ενημερώθηκε: 08/02/23 - 23:09

Οι σεισμοί που έπληξαν την Τουρκία και τη Συρία τη Δευτέρα προκάλεσαν τον θάνατο περισσότερων από 12.000 ανθρώπων συνολικά, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσαν σήμερα αξιωματούχοι και διασώστες.

Στις περιοχές της Συρίας που ελέγχονται από τις κυβερνητικές δυνάμεις, 1.262 άνθρωποι σκοτώθηκαν, και 1.730 στις περιοχές που ελέγχουν οι αντικαθεστωτικοί αντάρτες, σύμφωνα με την οργάνωση Λευκά Κράνη.

Στην Τουρκία ο απολογισμός ανέρχεται σε τουλάχιστον 9.057 νεκρούς.

Μάχη με το χρόνο δίνουν οι διασώστες

Οι διασώστες συνεχίζουν να αναζητούν μέσα στα συντρίμμια επιζώντες. Σύμφωνα με το CNN Turk έξι άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα παιδί, ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα ερείπια 60 ώρες μετά το σεισμό των 7,8 Ρίχτερ. 

Τουρκία

Τα μέλη των ελληνικών σωστικών συνεργείων συνεχίζουν ακούραστα το έργο τους. Νωρίτερα κατάφεραν να ανασύρουν ζωντανή, μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες, την 27χρονη Αϊρίν, που ήταν εγκλωβισμένη κάτω από μία πλάκα για περίπου τρεις μέρες.

Τουρκία

Επίσης, νωρίτερα σήμερα, οι διασώστες στη Συρία κατάφεραν και έβγαλαν ζωντανούς, τον πατέρα, τον γιο και την κόρη έπειτα δύο ημέρες μετά τον καταστροφικό σεισμό. 

Οι επιζώντες αναζητούν τους νεκρούς συγγενείς τους σε πάρκινγκ και γήπεδα

Την ίδια στιγμή, κάτοικοι στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας πηγαίνουν σε γήπεδα και χώρους στάθμευσης προκειμένου να αναγνωρίσουν τους δικούς τους ανθρώπους οι οποίοι δεν τα κατάφεραν και ανασύρθηκαν νεκροί από τα σωστικά συνεργεία μέσα από τα συντρίμμια. 

Τουρκία

Τα πτώματα δεκάδων πολιτών είναι τυλιγμένα σε κουβέρτες, μουσαμάδες και σακούλες σκουπιδιών και αναμένουν κάποιο οικείο τους πρόσωπο που να τα αναγνωρίσει. Συγκεκριμένα, στον χώρο στάθμευσης στο νοσοκομείο του Χατάι κοντά στην πόλη Αντάκια (Αντιόχεια) της νότιας Τουρκίας, έχουν στιβαχτεί πάνω από 100 πτώματα.

Την ίδια ώρα, στην πόλη Καχραμανμαράς, κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, ακόμα 100 σοροί είχαν τοποθετηθεί σε γήπεδο, όπου οι κάτοικοι πήγαιναν για αναγνώριση.

Σε κάποιους νεκρούς υπήρχαν ετικέτες με τα προσωπικά τους στοιχεία, σε άλλους όχι. Οι συγγενείς που εντοπίζουν κάποιο δικό τους πρόσωπο λαμβάνουν πιστοποιητικό θανάτου και άδεια ταφής από εισαγγελέα που βρίσκεται στο σημείο και στη συνέχεια μεταφέρουν τους νεκρούς με τα δικά τους οχήματα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ