Έπαθε αχρωματοψία λόγω υπερβολικής χρήσης του κινητού τηλεφώνου μία 16χρονη

Έπαθε αχρωματοψία λόγω υπερβολικής χρήσης του κινητού τηλεφώνου μία 16χρονη
Ενημερώθηκε: 20/10/19 - 19:08

Αίσθηση έχει προκαλέσει η βλάβη που υπέστη μια 16χρονη από την υπερβολική χρήση του κινητού τηλεφώνου της. Όπως μεταδίδει το Asiaone μια 16χρονη κοπέλα από το Καουσιούνγκ της Ταϊβάν, έπαθε αχρωματοψία κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών της λόγω της υπερβολικής χρήσης του τηλεφώνου της, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

«Είναι η πρώτη περίπτωση στον κόσμο», δήλωσε ο Χουνγκ Τσι Τινγκ στην κινεζική εφημερίδα Liberty Times.

Η κοπέλα είχε την τύχη να ξεκινήσει την ιατρική της περίθαλψη σε πρώιμο στάδιο, επισήμανε ο Χουνγκ Τσι Τινγκ, προσθέτοντας ότι έχει ανακάμψει πλήρως από την κατάστασή της.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, η κοπέλα ξόδευε πάνω από 10 ώρες την ημέρα στο smartphone της για αρκετές μέρες, ενώ συχνά χρησιμοποιούσε το τηλέφωνο στο σκοτάδι, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Η κοπέλα άρχισε την θεραπεία της τον Σεπτέμβριο αφού συνειδητοποίησε ότι δεν μπορούσε να διακρίνει πλέον τα φανάρια, προκαλώντας ένα… σχεδόν ατύχημα κατά τη διέλευση της από το δρόμο.

Ο γιατρός της πάντως προτείνει να ξοδεύουμε λιγότερο από πέντε ώρες την ημέρα στο smartphone μας, υποδεικνύοντας μας να κάνουμε 10λεπτα διαλείμματα μετά από κάθε τριάντα λεπτά χρήσης.

ΠΗΓΗ: sputniknews.gr