Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δ. Χούπης: Συμμετοχή στο 1ο Συνέδριο Θαλάσσιας Ασφάλειας

 
Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δ. Χούπης: Συμμετοχή στο 1ο Συνέδριο Θαλάσσιας Ασφάλειας

Ενημερώθηκε: 18/04/24 - 22:11

Του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Στις εργασίες του 1ου Συνεδρίου Θαλάσσιας Ασφάλειας, με θέμα «Οι διαστάσεις της θαλάσσιας ασφάλειας και ο ρόλος τους στην ελευθεροπλοΐα», που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Ευγένιου Ευγενίδου, συμμετείχε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης, παρουσία του Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Νίκου Δένδια, ο οποίος ήταν ο κεντρικός ομιλητής, καθώς και του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναυάρχου Δημητρίου – Ελευθερίου Κατάρα ΠΝ.

Σκοπός του Συνεδρίου αυτού ήταν η δημιουργία ενός υψηλού επιπέδου βήματος ανταλλαγής επιστημονικών, επιχειρησιακών και θεσμικών απόψεων, ιδεών, και πρακτικών σχετικών με τη θαλάσσια ασφάλεια.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε, ο Στρατηγός Χούπης, συμφώνως με το ΓΕΕΘΑ, αναφέρθηκε στη διαχρονική σπουδαιότητα των θαλασσών στην εξελικτική ιστορική διαδρομή του ανθρώπινου γένους, τόσο ως προς την γεωπολιτική τους αξία, όσο και ως πηγή ζωής για όλη την ανθρωπότητα, επισημαίνοντας την αέναη στενή σχέση του θαλάσσιου στοιχείου με τον Ελληνισμό. Δεν παρέλειψε δε να κάνει ιδιαίτερη μνεία στις δράσεις και επιχειρήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων σε όλους τους τομείς που λειτουργούν συμπληρωματικά επί της θαλάσσιας ασφάλειας σε ξηρά, αέρα, κυβερνοχώρο και διάστημα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ