Αντιπροσωπείες από τη φρεγάτα «ΝΑΒΑΡΙΝΟ» του Ελληνικού Στόλου και τη ρουμανική φρεγάτα «Regina Maria» επισκέφθηκαν το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

 
patriarxis alexandrias

Ενημερώθηκε: 27/09/23 - 18:57

Του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Εθιμοτυπικού χαρακτήρος επίσκεψη πραγματοποίησαν αντιπροσωπείες πληρωμάτων σκαφών του Ελληνικού και Ρουμανικού Ναυτικού στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, στο πλαίσιο της εκεί παραμονής τους στη διάρκεια επισκέψεών τους στο μεγάλο Αιγυπτιακό λιμάνι της Μεσογείου.

Οι επισκέψεις αυτές πραγματοποιήθηκαν στις 26 Σεπτεμβρίου 2023, όταν οι κυβερνήτες και αντιπροσωπείες των πληρωμάτων των φρεγατών «ΝΑΒΑΡΙΝΟ» του Ελληνικού Στόλου και “Regina Maria” του Ρουμανικού Ναυτικού, τα οποία κατέπλευσαν στο λιμάνι της Αλεξάνδρειας, προερχόμενα από τη Σούδα της Κρήτης, στο πλαίσιο της ΝΑΤΟϊκής επιχειρήσεως “Sea Guardian” στην Ανατολική Μεσόγειο.

Επισημαίνεται ότι στην ελληνική αποστολή συμμετείχε και αντιπροσωπεία από την Ακτοφυλακή της Γεωργίας, η οποία λαμβάνει μέρος και αυτή στην επιχείρηση “Sea Guardian”.

Κατά την υποδοχή των μελών των πληρωμάτων των δύο πλοίων, που προέρχονται από Ορθόδοξες χώρες, o Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄ αναφέρθηκε στη σύγχρονη καρποφόρο παρουσία και ιεραποστολική δράση του Πατριαρχείου στην Αφρικανική ήπειρο.

Από την πλευρά τους, ο Διοικητής της Ναυτικής Δυνάμεως της προαναφερθείσης ΝΑΤΟϊκής επιχειρήσεως Έλλην Πλοίαρχος Ιωάννης Ρέτσος ΠΝ, καθώς και οι κυβερνήτες των της φρεγάτας «ΝΑΒΑΡΙΝΟ» Αντιπλοίαρχος Στυλιανός Μαδεντζίδης ΠΝ και της ρουμανικής φρεγάτας “Regina Maria” Αντιπλοίαρχος Mitel Laurentiu Alexandru, εξέφρασαν την χαρά και την ευλογία, που αισθάνθηκαν επισκεπτόμενοι την Πατριαρχική έδρα, επαινώντας ταυτοχρόνως το πολύτιμο έργο του σε όλους τους τομείς στην Αφρικανική ήπειρο.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι την ελληνική αντιπροσωπεία συνόδευαν οι Πλοίαρχοι Μιχαήλ Τσιλιγκάκης ΠΝ, Ακόλουθος Αμύνης της Ελλάδος στο Κάϊρο και Κωνσταντίνος Βαρουξής ΠΝ, Σύνδεσμος του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού με το αντίστοιχο Αιγυπτιακό.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ