Ενθουσίασε τον κόσμο στο Φαληρικό όρμο με την επίδειξή του το φημισμένο ακροβατικό Σμήνος της RAF «Red Arrows»

 
Ενθουσίασε τον κόσμο στο Φαληρικό όρμο με την επίδειξή του το φημισμένο ακροβατικό Σμήνος της RAF «Red Arrows»

Ενημερώθηκε: 19/05/24 - 01:10

Του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Ενθουσίασε τον κόσμο στο Φαληρικό όρμο με την επίδειξή του που πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι το φημισμένο ακροβατικό Σμήνος της Βασιλικής Αεροπορίας της Βρετανίας (RAF), τα «Κόκκινα Βέλη» (“Red Arrows”).

Η προαναφερθείσα αεροπορική επίδειξη, η πρώτη του φημισμένου ακροβατικού Σμήνους για τη φετινή σαιζόν, πραγματοποιήθηκε, κατόπιν πρωτοβουλίας της Πολεμικής Αεροπορίας και σε συνεργασία με τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου και είχε ιδιαίτερη σημασία για τους Βρετανούς, καθώς φέτος συμπληρώνονται 60 χρόνια συνεχούς παρουσίας των “Red Arrows” από της συγκροτήσεώς τους με τη σημερινή μορφή και δομή τους!

​Επίγειο επίκεντρο της εκδηλώσεως ήταν ο Φλοίσβος του Παλαιού Φαλήρου, ενώ το ακροβατικό Σμήνος έθελξε τους χιλιάδες συγκεντρωμένους στην «εναέρια  πίστα» του Φαληρικού όρμου, παρουσία των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Δημήτριου Χούπη και του «Αμφιτρύωνα» της εκδηλώσεως ΓΕΑ Αντιπτέραρχου (Ι) Δημοσθένη Γρηγοριάδη, καθώς και των Αρχηγών ΓΕΣ Αντιστρατήγου Γεωργίου Κωστίδη και ΓΕΝ Αντιναυάρχου Δημητρίου – Ελευθερίου Κατάρα ΠΝ. 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο Υφυπουργός Οικονομικών, κ.Θεοχάρης Θεοχάρης, οι Βουλευτές Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών, ο Αντιναύαρχος ε.α. και παλαιός – επί δεκαετίες – Δήμαρχος Π.Φαλήρου Διονύσιος Χατζηδάκης, ο κ. Παναγιώτης Θεοδωρικάκος και κ. Νικόλαος Βρεττός, ο νυν Δήμαρχος Π. Φαλήρου κ. Ιωάννης Φωστηρόπουλος, ο Ά Υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΛΣ-ΕΛΑΚΤ) Αντιναύαρχος ΛΣ Δρόσος Ρεΐζης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΛΣ-ΕΛΑΚΤ Αντιναύαρχου ΛΣ Γεώργιου Αλεξανδράκη, ο Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, Αρχιπύραρχος Γεώργιος Αλικάκος, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγου ΠΣ Θεόδωρου Βάγια, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, κ. Ιωάννης Καλαβρουζιώτης, ο Πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα, κ. MatthewLodge, Μέλη του Ανώτατου Αεροπορικού Συμβουλίου, o Διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, κ. Γεώργιος Σαουνάτσος, Ακόλουθοι Αμύνης, αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και πλήθος κόσμου. 

​Αξίζει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες δύο δεκαετίες, με την εξαίρεση τα χρόνια του κορωνοϊού και της καραντίνας, κάθε χρόνο το ακροβατικό Σμήνος της RAF έρχεται στην Ελλάδα, και πιο συγκεκριμένα στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Αεροπορική Βάση της Τανάγρας και στη φιλόξενη και πανέμορφη πόλη της Χαλκίδος, όπου εκπαιδεύονται και διαμένουν για ένα μήνα, όσο διαρκεί η εκπαίδευσή τους αυτή, που διεξάγεται κάτω από την, ας την πούμε έτσι., «κωδική ονομασία» «άσκηση Γεράκι της Ανοίξεως» (“Spring Hawk exercise”).

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ