Εντυπωσίασαν οι «τίγρεις» της Πολεμικής Αεροπορίας στην άσκηση «NATO Tiger Meet 2021»

 
Εντυπωσίασαν οι «τίγρεις» της Πολεμικής Αεροπορίας στην άσκηση «NATO Tiger Meet 2021»

Ενημερώθηκε: 17/05/21 - 21:54

Για ακόμα μια φορά Έλληνες πιλότοι που συμμετέχουν σε νατοϊκή άσκηση εντυπωσίασαν με τις επιδόσεις τους.

Συγκεκριμένα από τις 2/5 έως τις 14/5 η 335 Μοίρα «Τίγρης» της 116 Πτέρυγας Μάχης, που εδρεύει στον Άραξο, έλαβε μέρος στην άσκηση «NATO Tiger Meet 2021», η οποία διεξήχθη στην Αεροπορική Βάση Beja της Πορτογαλίας.

Οι Έλληνες πιλότοι λόγω της τεράστιας πείρας που διαθέτουν πλέον στις αναχαιτίσεις και στις εμπλοκές βγήκαν νικητές σχεδόν σε όλες τις «μονομαχίες» που έγιναν με τους συναδέλφους τους στο ΝΑΤΟ.

H Μοίρα συμμετείχε με τέσσερα αεροσκάφη F-16 Block 52+ Advanced και ανάλογο προσωπικό, ενώ συνολικά έλαβαν μέρος στην άσκηση σαράντα αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα από εννέα χώρες μεταξύ των οποίων η Γαλλία, η Ελβετία, οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ισπανία, η Ιταλία, η Ολλανδία και η Πολωνία.

Η 335 Μοίρα συμμετείχε σε αποστολές Συνδυασμένων Αεροπορικών Επιχειρήσεων (Composite Air Operations – COMAO), καλύπτοντας όλο το φάσμα των αεροπορικών επιχειρήσεων (Defensive /Offensive Counter Air, Air Interdiction, Dynamic Targeting, Destruction of Enemy Air Defence και Opposing Forces), ημέρα και νύκτα, στον εναέριο χώρο της Πορτογαλίας και της Ισπανίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως το επόμενο Tiger Meet θα διεξαχθεί στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην 116 Πτέρυγα