Επίσκεψη ΥΦΕΘΑ Γιάννη Κεφαλογιάννη σε Μονάδες και Επιτηρητικά Φυλάκια στη Φλώρινα

 
υεθα

Πηγή Φωτογραφίας: ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ/EUROKINISSI

Ενημερώθηκε: 21/05/24 - 19:27

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, επισκέφθηκε σήμερα, Τρίτη 21 Μαΐου 2024, Μονάδες και Επιτηρητικά Φυλάκια του Στρατού Ξηράς στην ΠΕ της 9ης Μ/Π Ταξιαρχίας Πεζικού στη Φλώρινα, συνοδευόμενος από τον Υποδιοικητή Γ’ Σώματος Στρατού Υποστράτηγο Δημήτριο Κεσόπουλο και τον Διοικητή 9ης Μ/Π ΤΑΞ ΠΖ Ταξίαρχο Κοσμά Καλμανίδη. Στις επισκέψεις παραβρέθηκε και ο Βουλευτής Φλώρινας κ. Σταύρος Παπασωτηρίου.

Ο κ. Κεφαλογιάννης παρακολούθησε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Ειρηναίου, στον Ιερό Ναό Αγίων Κωσταντίνου και Ελένης.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκε την έδρα του 1ου Συντάγματος Πεζικού (1ου ΣΠ), όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής 1ου ΣΠ Συνταγματάρχης (ΠΖ) Στέφανος Δοξάκης και ενημερώθηκε για τη δομή, την οργάνωση, την αποστολή και τις τρέχουσες δραστηριότητές, ενώ συνομίλησε με το προσωπικό.

Παράλληλα, συναντήθηκε με Εθνοφύλακες των Ταγμάτων Εθνοφυλακής (ΤΕΘ) Φλώρινας και Αμυνταίου, τους οποίους ευχαρίστησε για τη συνεισφορά τους στην προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της Πατρίδας μας.

Ακολούθως, βρέθηκε στο Επιτηρητικό Φυλάκιο (ΕΦ) «ΝΙΚΗ», υποδεχόμενος από τον Διοικητή 504 Μ/Π ΤΠ Αντισυνταγματάρχη (ΠΖ) Ιωάννη Ναούμ, όπου ενημερώθηκε για τη στελέχωση και συνομίλησε με τα στελέχη.

Μετά το πέρας των επισκέψεών του, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι σήμερα στη Φλώρινα, όπου επισκέφθηκα την έδρα του 1ου Συντάγματος Πεζικού και το εμβληματικό Επιτηρητικό Φυλάκιο (ΕΦ) «ΝΙΚΗ», όπου, αφού ενημερώθηκα για τις δραστηριότητες και το έργο που επιτελούν, είχα την ευκαιρία να συζητήσω με τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και με Εθνοφύλακες των ΤΕΘ Φλώρινας και Αμυνταίου και να τους συγχαρώ για το άριστο επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας.

Παράλληλα, παρακολούθησα την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Ειρηναίου, στον Ιερό Ναό Αγίων Κωσταντίνου και Ελένης ανήμερα της εορτής των Αγίων.

Ως Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, θα συνεχίσουμε να διαφυλάττουμε τα δίκαια της Πατρίδας μας και να βρισκόμαστε δίπλα στο προσωπικό που υπερασπίζεται με αυταπάρνηση καθημερινά την εδαφική μας ακεραιότητα.»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ