Επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Έκτακτο ΚΥΣΕΑ το απόγευμα, επιστρέφει ο Δένδιας από ΗΠΑ, «επαγρύπνηση» στις Ένοπλες Δυνάμεις

 
«Επαγρύπνηση» στις Ένοπλες Δυνάμεις μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISSI-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ενημερώθηκε: 14/04/24 - 13:08

Του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Με μία «τριάδα μέτρων», ας μας επιτραπεί η έκφραση» αντιδρά η Ελλάδα τις δραματικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση με βλήματα και dronesαπό το Ιράν εναντίον του Ισραήλ, λιγότερο από 24 ώρες από τη στιγμή της εκδηλώσεώς της και αυτά βεβαίως σε πρώτη φάση.

Πιο συγκεκριμένα. 

Στις 18:00 σήμερα το απόγευμα προγραμματίστηκε να συνέλθει σε έκτακτη συνεδρίασή του το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας (ΚΥΣΕΑ), υπό τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τη συμμετοχή όλων των προβλεπόμενων υπηρεσιακών παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων των Υπουργών Εξωτερικών και Εθνικής Αμύνης, κ. Γιώργο Γεραπετρίτη και κ. Νίκο Δένδια αντιστοίχως και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Δημητρίου Χούπη.

Προφανώς για το λόγο αυτό, αλλά και για να βρίσκεται στην Ελλάδα και στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης ενώ στη γειτονιά μας βρίσκονται σε εξέλιξη τόσο σημαντικά γεγονότα, διέκοψε την επίσκεψή του στις ΗΠΑ ο ΥΥΕΘΑ κ. Δένδιας, και επέστρεψε στην Ελλάδα, χωρίς να παραστεί στη μεγάλη ομογενειακή εκδήλωση της παρελάσεως στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης, επ’ ευκαιρία της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.

Στο μεταξύ από την πρώτη στιγμή της εκδηλώσεως της ιρανικής επιθέσεως και μόλις έγινε γνωστό το μέγεθός της, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ έθεσε τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σε κατάσταση «επαγρυπνήσεως» και παρακολουθήσεως των γεγονότων κυρίως στο ακραίο σενάριο μήπως ξεφύγει κάποιο ιρανικό βλήμα και για τον οποιονδήποτε λόγο εισέλθει εντός του FIR Αθηνών, ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα αν απαιτηθεί. Ακραίο μεν συνέριο, που δεν πρόκειται να συμβεί αλλά είναι γνωστό ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις λειτουργούν πάντα πάνω στη βάση του “the worstcase scenario”, δηλαδή της αντιμετωπίσεως του δυνατόν «χειρότερου σεναρίου», ώστε όλα τα υπόλοιπα να είναι… «ευκολότερα»!

Τέλος, αλλά όχι και τελευταίο, δεν πρέπει να παραγνωριστεί και το γεγονός της καταδίκης της ιρανικής επιθέσεως εναντίον του Ισραήλ με σχετική, σύντομη, ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών νωρίς σήμερα το πρωί, που αναφέρει τα εξής: «Η ελληνική Κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα τις επιθέσεις του Ιράν προς το Ισραήλ, που συνιστούν σοβαρή επιδείνωση της ήδη επιβαρυμένης κατάστασης στην περιοχή. Τέτοιες ενέργειες θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο την περιφερειακή και διεθνή ασφάλεια. Είναι απολύτως αναγκαίο να αποφευχθεί οποιαδήποτε περαιτέρω διάχυση των εχθροπραξιών.»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ