Γ. Κεφαλογιάννης: Με επισκέψεις σε ΑΔΙΣΠΟ και στην 383 ΜΕΕΑ των Canadair CL-415 ολοκληρώθηκε η διήμερη παραμονή του στη Θεσσαλονίκη

 
Γ. Κεφαλογιάννης: Με επισκέψεις σε ΑΔΙΣΠΟ και στην 383 ΜΕΕΑ των Canadair CL-415 ολοκληρώθηκε η διήμερη παραμονή του στη Θεσσαλονίκη

Ενημερώθηκε: 20/06/24 - 16:00

Του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Με διαδοχικές του επισκέψεις στην Ανωτάτη Διακλαδική Σχολή Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ) και στην έδρα της 383 Μοίρας Ειδικών Επιχειρήσεων Αεροπυροσβέσεως (383 ΜΕΕΑ) των αμφίβιων πυροσβεστικών Canadair CL-415 ολοκληρώθηκε η διήμερη παραμονή του Υφυπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη στη Θεσσαλονίκη.

Πιο συγκεκριμένα.

Στην ΑΔΙΣΠΟ, ο κ. Κεφαλογιάννης, τον οποίο υποδέχθηκε ο Διοικητής της Υποπτέραρχος (Ι) Βαγγέλης Τσουρβάλης, ενημερώθηκε για την οργάνωση, την αποστολή, το εκπαιδευτικό έργο, τα προγράμματα σπουδών, τους εκπαιδευτικούς στόχους και την προοπτική της Σχολής, στην οποία φοιτούν ανώτεροι αξιωματικοί των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και αξιωματικοί συμμαχικών και φίλιων χωρών.

Ακολούθως απευθυνόμενος προς τους σπουδαστές της Σχολής, στο Αμφιθέατρο αυτής, ο ΥΦΕΘΑ τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «…τα νέα επίπεδα επιχειρήσεων, ο υβριδικός χαρακτήρας πολλών απειλών και η αλματώδης ανάπτυξη της τεχνολογίας έχουν καταστήσει επιβεβλημένη την εφαρμογή της διακλαδικότητας για την αποτελεσματικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων, ώστε να καθίστανται πιο ευέλικτες και να επιτυγχάνουν τη μέγιστη ανάπτυξη ισχύος».

Ο ίδιος, σε άλλο σημείο, αναφέρθηκε επίσης στην «…ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας με τα υφιστάμενα Κέντρα Αριστείας της Συμμαχίας, τα οποία προσφέρουν επικαιροποιημένη γνώση σε κάθε επιχειρησιακό τομέα, ώστε να συμβάλουν στην επιτελική κατάρτιση των σπουδαστών», ενώ συνεχάρη τους διακλαδικούς επιτελείς για το τεράστιο έργο, όπως τόνισε, που έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια σε επίπεδο οργάνωσης, εκπαίδευσης και διαχείρισης των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στην 383 ΜΕΕΑ, ο κ. Κεφαλογιάννης τον υποδέχθηκε ο Διοικητής της 113 Πτέρυγος Μάχης (113 ΠΜ), στην οποία εδρεύει η Μοίρα, Σμήναρχος (Ι) Παναγιώτης Μήτταρης. Εκεί, ο ΥΦΕΘΑ ενημερώθηκε για την οργάνωση, τη δομή, την αποστολή και τις τρέχουσες δραστηριότητες της Μοίρας, ενώ συνομίλησε με το προσωπικό και περιηγήθηκε στους χώρους που βρίσκονται τα αεροσκάφη Canadair CL-415.

Μετά το πέρας της επισκέψεώς του ο ΥΦΕΘΑ δήλωσε τα εξής: «Επισκέφθηκα σήμερα την έδρα της 383 Μοίρας Ειδικών Επιχειρήσεων και Αεροπυρόσβεσης εδώ στη Θεσσαλονίκη, όπου είχα την ευκαιρία να περιηγηθώ στους χώρους που βρίσκονται τα Canadair CL 415, να συνομιλήσω με το προσωπικό και να το συγχαρώ για το σπουδαίο έργο που επιτελεί στην κατάσβεση των πυρκαγιών. Γνωρίζουμε ότι η υψηλή αποστολή της αεροπυρόσβεσης που τους έχει ανατεθεί είναι ιδιαίτερα απαιτητική, ενώ όποτε χρειαστεί, αναλαμβάνουν και αποστολές έρευνας και διάσωσης. Είμαστε υπερήφανοι που αποτελούν μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων και ευγνώμονες για την προσφορά τους στην ελληνική κοινωνία. Θα ήθελα να διαβεβαιώσω ότι ως Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα τους, διασφαλίζοντας τις κατάλληλες συνθήκες για να εκπληρώνουν απερίσπαστοι το ευγενές καθήκον τους»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ