ΓΕΑ: Ολοκληρώθηκε η πολυεθνική άσκηση «VOLFA 2024» στη Γαλλία με τη συμμετοχή των Rafale της 332 Μοίρας – Εντυπωσιακές φωτογραφίες

 
maxitika rafale air fighters

Ενημερώθηκε: 01/04/24 - 18:14

Του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Ολοκληρώθηκε η πολυεθνική άσκηση «VOLFA 2024», που διοργανώθηκε από τις Δυνάμεις Αέρος και Διαστήματος της Γαλλία, στην Αεροπορική Βάση του Mont-de-Marsan, με τη συμμετοχή από πλευράς της Πολεμικής Αεροπορίας των μαχητικών Rafale της 332 Μοίρας Παντός Καιρού (332 ΜΠΚ) στην πρώτη συμμετοχή τους σε εκπαιδευτική δραστηριότητα στο εξωτερικό.

Με την ευκαιρία αυτή το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας δημοσιοποίησε πριν από λίγη ώρα μερικές εντυπωσιακές φωτογραφίες καθώς και κάποια – λίγα – ενδιαφέροντα «στατιστικά» στοιχεία, από την αποστολή αυτή, ιδίως από το σκέλος της πτήσεως επιστροφής των Rafale στη βάση τους στην Αεροπορική Βάση της Τανάγρας.

Πιο συγκεκριμένα.

Η ΠΑ συμμετείχε στην πολυεθνική άσκηση «VOLFA 2024», στην αεροπορική βάση του Mont de Marsan (BA-118) της Γαλλίας, με τέσσερα μαχητικά Rafale της 332 ΜΠΚ, από τα οποία τα τρία μονοθέσια και το ένα διθέσιο και επικεφαλής της αποστολής τον ίδιο τον Διοικητή της Μοίρας. Στην άσκηση συμμετείχαν επίσης αεροπορικές δυνάμεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, την Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία και τον Καναδά.

Συνολικώς εκτελέσθηκαν περισσότερες από 20 αποστολές COMAO (Composite Air Operations), δηλαδή «σύνθετες αεροπορικές αποστολές», σε σενάρια που επιτρέπουν την εκπαίδευση μάχης υψηλής εντάσεως προσαρμοσμένα σε νέες απειλές, ημέρα και νύχτα, αποσκοπώντας στην επαύξηση της διαλειτουργικότητος, της ετοιμότητος και της μαχητικής ικανότητος των μονάδων των συμμετεχουσών χωρών, συμφώνως με το ΓΕΑ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ