ΓΕΝ: Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Προστάτη του Πολεμικού Ναυτικού Αγίου Νικολάου

 
ΓΕΝ: Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Προστάτη του Πολεμικού Ναυτικού Αγίου Νικολάου

Ενημερώθηκε: 02/12/23 - 21:40

Του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού η σειρά των φετινών εκδηλώσεων που προγραμματίζει το Πολεμικό Ναυτικό με την ευκαιρία του εορτασμού του Προστάτη του, όπως και Προστάτη όλων των Ελλήνων ναυτικών,  Αγίου Νικολάου, αλλά και της διπλής επετείου των νικηφόρων ναυμαχιών της Έλλης και της Λήμνου, οι οποίες – ως γνωστό – έκριναν τον κατά θάλασσα αγώνα του Α’ Βαλκανικού πολέμου του 1912-13 και οδήγησε στην κυριαρχία του Ελληνικού Στόλου στο Αιγαίο και την απελευθέρωση των νησιών αυτού και του Αγίου Όρους από το ναυτικό μας και Έλληνες πεζοναύτες.

Η προαναφερθείσα σειρά εκδηλώσεων ξεκινούν το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου με τον μουσικό περίπατο της μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού:

- Στις 11:00: Από οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου έως έξωθεν Μουσείου Ακροπόλεως

- Στις 12:30: Εντός της στάσεως του Μετρό Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Από τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου έως την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίουη φρεγάτα «ΛΗΜΝΟΣ» και η πυραυλάκατος «ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΔΗΣ» θα ελλιμενίζονται στο λιμάνι του Πειραιώς (στον «ΟΛΠ»), ενώ η φρεγάτα «ΚΑΝΑΡΗΣ» θα ελλιμενίζεται στο λιμάνι της Σούδας.

Το κοινό μπορεί να επισκεφθεί τα πολεμικά πλοία:

Τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου από 15:00 έως 17:00

Την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου από 9:00 π.μ. έως 17:00

Την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου από 9:00 π.μ. έως 16:00

Στο ίδιο χρονικό διάστημα οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν το Πλωτό Ναυτικό Μουσείο (ΠΝΜ) «Θ/Κ Γ. ΑΒΕΡΩΦ» και την τριήρη «ΟΛΥΜΠΙΑΣ», αμφότερα στη Μαρίνα «Φλοίσβου» από 10:00 έως 17:00 καθημερινά.

Την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου, στις 10:00, θα πραγματοποιηθεί ο επίσημος εορτασμός στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων στον Πειραιά.

 Τέλος, υπενθυμίζεται, ότι στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου 2024 θα πραγματοποιηθεί ολιγόωρος πλους με φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού και με τη συμμετοχή 20 μαθητών/μαθητριών της Γ’ Λυκείου σχολείων από όλη την επικράτεια, οι οποίοι-ες θα επιλεγούν μετά από κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου και σε τέτοιους χρόνους, ώστε να μην επηρεαστεί το σχολικό τους πρόγραμμα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ