Και επίσημα την Δευτέρα η υπογραφή για τα Rafale

 
Και επίσημα την Δευτέρα η υπογραφή για τα Rafale

Ενημερώθηκε: 22/01/21 - 22:51

To υπουργείο Εθνικής Άμυνας επιβεβαίωσε και επίσημα την επίσκεψη της γαλλίδας υπουργού Άμυνας, Φλοράνς Παρλί, την Δευτέρα (25/1) στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου η γαλλίδα ΥΠΑΜ θα φτάσει 13:45 στο ελληνικό «πεντάγωνο» και στις 14:00 θα διεξαχθούν συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών. Στην συνέχεια η κα. Παρλί θα έχει συνάντηση με τον έλληνα ομόλογο της, Νικόλαο Παναγιωτόπουλου και θα ακολουθήσει η υπογραφή της συμφωνίας για την απόκτηση των 18 μαχητικών αεροσκαφών Rafale.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την διάρκεια της συνάντησης η κα Παρλί θα μεταφέρει στον Έλληνα ομόλογο νέα πρόταση για τις φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού. Όπως έχουμε γράψει και παλιότερα αυτή η πρόταση αφορά την πώληση 4 φρεγατών Belharra, οι δυο στην γαλλική διαμόρφωση και οι άλλες δύο με την διαμόρφωση που έχει ζητήσει το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού. Επιπλέον, η γαλλική πρόταση περιλαμβάνει τον εκσυγχρονισμό μέσης ζωής των φρεγατών τύπου ΜΕΚΟ, και δύο φρεγάτες τύπου La Fayette,που όμως θα έχουν εκσυγχρονιστεί, ως πλοία ενδιάμεσης λύσης.