Κυρ. Μητσοτάκης για τον πρώην Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κ.Φλώρο: «Η προσφορά σου υπεροπολύτιμη»

 
Κυρ. Μητσοτάκης για τον πρώην Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κ.Φλώρο: «Η προσφορά σου υπεροπολύτιμη»

Ενημερώθηκε: 12/01/24 - 13:03

Του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Ως «υπερπολύτιμη» χαρακτήρισε με δήλωσή του ευθύς μετά το πέρας της συνεδριάσεως του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (ΚΥΣΕΑ) ο προεδρεύων αυτού Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, την προσφορά και παρουσία του πρώην πλέον Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου την τετραετία που ήταν επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.  

Η πλήρης δήλωση του κ.Πρωθυπουργού έχει ως ακολούθως: 

«Η τετραετής θητεία του Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου ως Αρχηγού του ΓΕΕΘΑ συνέπεσε με μια περίοδο μεγάλης γεωπολιτικής ρευστότητας και κρίσεων. Αλλά και με χρόνια σημαντικής αμυντικής και διπλωματικής αναβάθμισης της χώρας. Η συμβολή του υπήρξε υπερπολύτιμη. Τόσο απέναντι σε προκλήσεις συμβατικής ή και υβριδικής μορφής, όσο και στον σχεδιασμό και την υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος για την ποσοτική και ποιοτική ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων. Ο Στρατηγός επέβλεψε την εφαρμογή του σχεδίου μας για τη θωράκιση της Εθνικής Άμυνας, ύστερα από χρόνια αδράνειας. Προώθησε τη διακλαδική συνεργασία. Τον ενισχυμένο ρόλο των Ειδικών Δυνάμεων. Και τη συνεργασία με τους συμμάχους μας. Πρωτοστάτησε στη στρατηγική μας συμπόρευση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, με την Γαλλία, την Αίγυπτο, το Ισραήλ, τα ΗΑΕ και άλλες χώρες. Ενώ εργάστηκε μεθοδικά για την στρατιωτική αναβάθμιση της Ελλάδας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της Ευρώπης Τέλος έδωσε νέα διάσταση στην παράδοση της καθοριστικής συμβολής των Ενόπλων Δυνάμεων στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και έκτακτων καταστάσεων. Ως αληθινός Αρχηγός, πάντοτε υπηρέτησε πρώτος το καθήκον προς την πατρίδα. 

Στρατηγέ, σε ευχαριστούμε για μια τόσο παραγωγική θητεία, που βοήθησε να γίνει η Ελλάδα ακόμη πιο ισχυρή και περήφανη. Αυτά τα χρόνια είναι ένα ακόμη παράσημο στα πολλά που συνοδεύουν το στήθος σου δίπλα στο εθνόσημο που τίμησες». .

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ