Ν. Δένδιας : Συναντήσεις και συνεργασίες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

 
δενδιας

Ενημερώθηκε: 18/05/24 - 21:05

Του Λεωνίδα Σ. ΜπλαβέρηΣειρά συναντήσεων για εμβάθυνση της ήδη πολύ καλής αμυντικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) είχε σήμερα ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νίκος Δένδιας, στην πρωτεύουσα των Εμιράτων Αμπού Ντάμπι, την οποία επισκέπτεται επισήμως, όπως έκανε ο ίδιος γνωστό με σχετική ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο «Χ».

Ο Έλλην ΥΕΘΑ είχε διαδοχικές συναντήσεις, αρχικώς με τον νέο ομόλογό του Mohamed Bin Mubarak Bin Fadhel Al Mazrouei, ενώ αργότερα θα συναντηθεί και με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΑΕ Σεΐχη Abdullah bin Zayed al Nahyan.

Κατά τη συνάντησή του με τον ΥΠΑΜ των ΗΑΕ ο κ. Δένδιας συζήτησε τα εξής, όπως το έγραψε ο ίδιος στον προσωπικό του λογαριασμό:

«--- Την περαιτέρω ενίσχυση των στρατηγικών διμερών αμυντικών μας σχέσεων, όπως προβλέπεται και στη Συμφωνία για τη Συνεργασία με τα ΗΑΕ στην Εξωτερική Πολιτική & Άμυνα, που είχα υπογράψει με τον ΥΠΕΞ των ΗΑΕ Σεΐχη Abdullah bin Zayed Al Nahyan.

--- Τονίσαμε την κοινή μας θέληση για την προάσπιση της ειρήνης και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, με βάση τούς κανόνες του Διεθνούς Δικαίου.

--- Συζητήσαμε για την κατάσταση στη Γάζα και την Ερυθρά Θάλασσα.

--- Ενημέρωσα για την επιχείρηση ASPIDES και τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Ελλάδας στην προάσπιση της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας.

--- Στο πλαίσιο της Ατζέντας 2030 και σε συνέχεια σχετικών συναντήσεων που είχα κάνει εδώ τον παρελθόντα Σεπτέμβριο, ανταλλάξαμε απόψεις για την συμμετοχή των ΗΑΕ στο Ελληνικό Οικοσύστημα Αμυντικής Καινοτομίας».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ