Ν.Δένδιας: Επισκέψεις σε τρεις Αραβικές χώρες το αμέσως προσεχές διάστημα

 
ΔΕΝΔΙΑς

Ενημερώθηκε: 02/11/23 - 20:48

Του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Επίσημες επισκέψεις του σε τρεις Αραβικές χώρες (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σαουδική Αραβία και Αίγυπτο) πρόκειται να πραγματοποιήσει το αμέσως προσεχές διάστημα ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νίκος Δένδιας, όπως το ανακοίνωσε ο ίδιος μιλώντας σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του “Real FM” (Ν.Χατζηνικολάου).

«…Υπάρχει ανάφλεξη πια όχι μόνο προς βορρά, αλλά και προς νότο στην περιοχή μας. Επίσης, εκτός αυτού, εμείς διατηρούμε πολύ στενές σχέσεις και με μια σειρά από αραβικά κράτη. Πιθανότατα θα είμαι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα την Κυριακή το πρωί, θα είμαι στη Σαουδική Αραβία την επόμενη εβδομάδα, στην Αίγυπτο προσεχώς, με τους Ισραηλινούς έχω διαρκή επαφή, με τους Ιορδανούς έχουμε επαφή» τόνισε χαρακτηριστικώς ο ΥΕΘΑ για να τονίσει ότι η ελληνική πολιτική δεν είναι «μονόπλευρη» υπέρ του Ισραήλ.

Προς επίρρωση των προαναφερθέντων θα πρέπει να σημειωθεί ότι σήμερα ο ΥΕΘΑ συναντήθηκε στο γραφείο του, στο Στρατόπεδο «Παπάγου», με τον Πρέσβη της Αιγύπτου στην Αθήνα κ.Omar Amer Youssef, όπως έγραψε ο ίδιος στον προσωπικό λογαριασμό του στο «Χ», σημειώνοντας: «Ανταλλάξαμε απόψεις για την κατάσταση ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή. Υπογραμμίσαμε τη διαχρονική φιλία μεταξύ Ελλάδος-Αιγύπτου και συζητήσαμε για την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας στον αμυντικό τομέα».

Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό ότι εντός του Νοεμβρίου είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί η ελληνοαιγυπτιακή, διακλαδική, άσκηση «Μέδουσα», που φέτος πρόκειται να διεξαχθεί στην Αίγυπτο, με ευθύνη της αιγυπτιακής πλευράς. Μέχρι σήμερα, ΔΕΝ έχει ακυρωθεί ή μετατεθεί χρονικά, εξαιτίας του πολέμου στη Γάζα, οπότε είναι πολύ πιθανό η μελλοντική («στην Αίγυπτο προσεχώς») υπουργική επίσκεψη στην Αίγυπτο, να οφείλεται στη συγκεκριμένη εκπαιδευτική δραστηριότητα και στην «Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών» αυτής (VIP DAY).

Πάντως, γεγονός αναμφισβήτητο είναι ότι υπάρχει μεγάλη κινητικότητα Ελλάδος και Αραβικών χωρών στον αμυντικό τομέα, αυτήν την περίοδο!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ