Ν.Δένδιας: «Οι ΕΔ διαμηνύουν ότι η Ελλάδα μπορεί να διασφαλίσει την ανεξαρτησία της. Να διατηρήσει την εδαφική της ακεραιότητα. Να υπερασπίσει τα κυριαρχικά της Δικαιώματα».

 
DENDIAS

Ενημερώθηκε: 20/11/23 - 19:58

Του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Μήνυμα, προς τα φληναφήματα Τούρκων αξιωματούχων των τελευταίων ημερών, σε βάρος της εδαφικής ακεραιότητος της Ελλάδος, που μπορούν να συνδυαστούν με τη μετά από πολύ καιρό χθες και σήμερα παραβάσεις των Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας του FIR Αθηνών από πτητικά μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων της γείτονος, ήταν η «απάντηση» του Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ.Νίκου Δένδια, μέσω της Ημερήσιας Διαταγής του προς το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, και μέσω αυτού «όπου δει», με την ευκαιρία της αυριανής Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων, που συμπίπτει με τη μεγάλη θεατρική εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου!

«(Οι ΕΔ) Διαμηνύουν ότι η Ελλάδα μπορεί να διασφαλίσει την ανεξαρτησία της. Να διατηρήσει την εδαφική της ακεραιότητα. Να υπερασπίσει τα κυριαρχικά της Δικαιώματα», τόνισε, μεταξύ άλλων, χαρακτηριστικώς ο ΥΕΘΑ, στέλνοντας έτσι το δικό του «μήνυμα», στην Ημερήσια Διαταγή του, το σύνολο της οποίας έχει ως εξής:

«Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Στρατιώτες, Ναύτες, Σμηνίτες, Εθνοφύλακες, Έφεδροι και Πολιτικό Προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων

Σήμερα, γιορτάζουμε την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων. Με υπερηφάνεια. Με ευγνωμοσύνη. Η 21η Νοεμβρίου αποτελεί ημέρα λαμπρής Γιορτής. Η Εκκλησία μας εορτάζει τα Εισόδια της Θεοτόκου, Υπερμάχου Στρατηγού.

Η σημερινή γιορτή τιμά όσους υπηρετείτε στις Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας. Τιμά και όσους αφυπηρέτησαν αφού επετέλεσαν το έντιμο καθήκον τους. Τιμά όσους χάθηκαν στην εκτέλεση αυτού του καθήκοντος.

Υπηρετώντας το τιμιότερο, το σεμνότερο, το αγιότερο, το εν μείζονι μοίρα παρά θεοίς και παρ’ ανθρώποις, την Πατρίδα.

Στην εποχή όπου οι προκλήσεις ασφαλείας εξελίσσονται, οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι στοιχεία της εθνικής μας συγκρότησης. Αποτελούν σύμβολο Εθνικής παρουσίας και επιβίωσης. Διαμηνύουν ότι η Ελλάδα μπορεί να διασφαλίσει την ανεξαρτησία της. Να διατηρήσει την εδαφική της ακεραιότητα. Να υπερασπίσει τα κυριαρχικά της Δικαιώματα. Να αποτελέσει πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και των Βαλκανίων.

Πέρα από τον στρατιωτικό τους ρόλο, η κοινωνική συνεισφορά και το ανθρωπιστικό έργο των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού.

Για να υπηρετηθούν τα ανωτέρω πρέπει βέβαια να ενσωματωθούν τα διδάγματα που προκύπτουν από τους πολέμους του 21ου αιώνα, και τις περιβαλλοντικές καταστροφές που έχουμε υποστεί. Σε αυτό θα προχωρήσουμε.

Γυναίκες και άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων,

Αισθανόμαστε υπερηφάνεια. Για την αφοσίωση, το θάρρος, το πνεύμα αυταπάρνησης και την ανθεκτικότητά σας. Ο ελληνικός λαός αναγνωρίζει τον ρόλο σας. Φρουροί της Πατρίδας. Υποστηρικτές της κοινωνίας στις δύσκολες στιγμές. Σας αγκαλιάζει. Με αγάπη. Σας τιμά. Εκφράζει την ευγνωμοσύνη του.

Η Παναγία, διαχρονική εικόνα της Μητρότητας σκέποι τις Ένοπλες Δυνάμεις μας. Εύχομαι σε εσάς και τις οικογένειές σας Υγεία, Πρόοδο και Προκοπή.

Ζήτω οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Ζήτω το Έθνος».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ