Ν.Δένδιας προς Επίτιμο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγό ε.α. Κ.Φλώρο: Στρατηγέ σας ευχαριστώ για την προσφορά σας…Ελπίζω να συναντηθούμε ξανά στη μακρά πορεία – Παρέλαβε τα καθήκοντά του ο νέος Α/ΓΕΕΘΑ ο Στρατηγός Δ.Χούπης

 
Ν.Δένδιας προς Επίτιμο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγό ε.α. Κ.Φλώρο: Στρατηγέ σας ευχαριστώ για την προσφορά σας…Ελπίζω να συναντηθούμε ξανά στη μακρά πορεία – Παρέλαβε τα καθήκοντά του ο νέος Α/ΓΕΕΘΑ ο Στρατηγός Δ.Χούπης

Ενημερώθηκε: 16/01/24 - 17:16

Του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Με ευχαριστίες αλλά και ένα «παράθυρο» ανοικτό για μελλοντική συνάντηση στη μακρά πορεία, όπως χαρακτηριστικώς τόνισε, αποχαιρέτισε ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νίκος Δένδιας τον Επίτιμο Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, στη διάρκεια της απονομής των αναμνηστικών δώρων προς τον πρώην πλέον Αρχηγό, μετά το τέλος της επισήμου τελετής παραδόσεως παραλαβής καθηκόντων από αυτόν προν τον νέο Αρχηγό Στρατηγό Δημήτριο Χούπη, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων στη Βάρη Αττικής. 

Επειδή δε ο Στρατηγός ε.α. Κ.Φλώρος δεν μπορεί να επανέλθει στο στράτευμα αυτή η εκφρασθείσα υπουργική «ελπίδα μελλοντικής συνάντησης» των δυό τους, μάλλον πρέπει να είναι σε άλλο περιβάλλον, (ξανά) μάλλον πολιτικό. Ίδωμεν.

«Όπως ξέρετε,  η επίδοση δώρων είναι ένα τυπικό σκέλος αυτής της διαδικασίας. Θα μου επιτρέψετε, όμως, στην τυπική πράξη να καταθέσω και μία προσωπική και θεσμική προσθήκη, δηλαδή να ευχαριστήσω από καρδιάς τον απερχόμενο Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο για την υπηρεσία του στη χώρα αυτά τα τέσσερα δύσκολα χρόνια. Να τον ευχαριστήσω για την αφοσίωση και την προσήλωση στο καθήκον. Και βεβαίως, να ευχηθώ σε αυτόν και στην οικογένειά του, την οποία έχω τη χαρά να γνωρίζω, υγεία, και ευτυχία, με την ελπίδα να συναντηθούμε ξανά στη μακρά πορεία. Στρατηγέ, σας ευχαριστώ θερμά από καρδιάς. Να είστε πάντα καλά», δήλωσε ο κ.Υπουργός πριν του επιδώσει το αναμνηστικό του δώρο προς αυτόν.

Στην τελετή παρευρέθηκαν επίσης:

- Ο Γ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής, κ. Αθανάσιος Μπούρας, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής.

- Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β’.

- Ο ΥΦΕΘΑ κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης.

- Ο Αρχηγός του κόμματος «Σπαρτιάτες», κ. Βασίλειος Στίγκας.

- Ο Βουλευτής, πρώην ΥΕΘΑ και Επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος ε.α. Ευάγγελος Αποστολάκης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως.

- Ο Βουλευτής κ. Μιχάλης Κατρίνης, ως εκπρόσωπος του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ -Κινήματος Αλλαγής.

- Ο Βουλευτής κ. Νίκος Παπαναστάσης, ως εκπρόσωπος του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, πρώην αξιωματικός του Στρατού Ξηράς και απόφοιτος της Σχολής Ευελπίδων και ο ίδιος.

- Ο Βουλευτής κ. Ανδρέας Βορύλλας,  ως εκπρόσωπος του Προέδρου του κόμματος «ΝΙΚΗ».

- Οι Βουλευτές κ.κ. Βασίλειος Βασιλειάδης, Στέφανος Γκίκας, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας,  Χρήστος Δερμεντζόπουλος, Αθανάσιος Καββαδάς, Αθανάσιος Λιούτας, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, Βασίλειος-Νικόλαος Υψηλάντης, Τάσος Χατζηβασιλείου, Διονύσιος Χατζηδάκης, Μιλτιάδης Χρυσομάλλης, Ειρήνη Κασιμάτη, Κωνσταντίνος Μπάρκας, Νάντια Γιαννακοπούλου, Μιχαήλ Γαυγιωτάκης, Αλεξανδρος Ζερβέας.

- Ο Περιφερειάρχης Αττικής, και πρώην ΥΦΕΘΑ, κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς.

- Ο Δήμαρχος Βάρης – Βούλας - Βουλιαγμένης κ. Γρηγόριος Κωνσταντέλλος.

- Οι Μητροπολίτες Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαος και Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ.κ. Αντώνιος.

- Ο Δήμαρχος Παπάγου - Χολαργού κ. Ηλίας Αποστολόπουλος.

Από πλευράς στρατιωτικής ηγεσίας παρευρέθησαν οι Αρχηγοί ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δημήτριος - Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ, ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης και ΓΕΕΦ Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας.

Παρευρέθηκαν ακόμη, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος, ο Υποστράτηγος Δημήτριος Καλανιώτης,  Διοικητής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Πυροσβεστικού  Σώματος, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος ΛΣ Γεώργιος Αλεξανδράκης, ο Γενικός Διευθυντής Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) Αντιναύαρχος (Μ) ε.α. Αριστείδης Αλεξόπουλος, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Δρ Αθανάσιος Ντόκος και ο Πρόεδρος του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών και πρώην Βουλευτής Αναστάσιος Λιάσκος.

Τέλος, στην τελετή παρέστησαν Πρέσβεις και εκπρόσωποι Διπλωματικών Αρχών, Επίτιμοι Αρχηγοί, ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, Ακόλουθοι Αμύνης, καθώς και αντιπροσωπείες στελεχών από τους τρεις Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων και τις Ενώσεις Αποστράτων και Εφέδρων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ