Στρατηγός Κ.Φλώρος: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις διασφαλίζουν απόλυτα την εθνική κυριαρχία...»

 
Στρατηγός Κ.Φλώρος: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις διασφαλίζουν απόλυτα την εθνική κυριαρχία...»

Ενημερώθηκε: 20/11/23 - 16:28

Του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Τη διαβεβαίωση ότι «Οι Ένοπλες Δυνάμεις διασφαλίζουν απόλυτα την εθνική κυριαρχία, όντας έτοιμες από πάντα και για πάντα να επιβάλουν τη βούληση του Έθνους αν η περίσταση το απαιτήσει», επανέλαβε για άλλη μία φορά ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, στην τελευταία του Ημερήσια Διαταγή προς το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, για τον εορτασμό της Ημέρας αυτών, που συμπίπτει και με τον μεγάλο θρησκευτικό εορτασμό των Εισοδίων της Θεοτόκου, παραδοσιακώς Προστάτιδος των Ελληνικών ΕΔ.

Και λέμε «τελευταία», γιατί ως γνωστόν σε λίγες εβδομάδες εξαντλείται η τετραετής θητεία του στη σημερινή ανώτατη θέση του στρατεύματος, που ήταν τριετής και δόθηκε και ο τέταρτος και τελευταίος χρόνος.

Για το λόγο αυτό άλλωστε εκτιμούμε ότι ο νυν Αρχηγός ΓΕΕΘΑ θέλησε και πραγματοποίησε και ένα τελείως γενικό και περιληπτικό σε αυτή τη φάση «απολογισμό πεπραγμένων» της τετραετούς θητείας του.

«Σε μια χρονική περίοδο μεγάλης αστάθειας, σφοδρών συγκρούσεων και έντονων διεθνών ανακατατάξεων, σε μια χρονική συγκυρία που ο αγώνας «υπέρ βωμών και εστιών» καθίσταται υπαρξιακός για ολόκληρα Έθνη, ο αμυντικός πυλώνας του δικού μας Έθνους, το σκληρό κέλυφος της Πατρίδας μας, οι Ένοπλες Δυνάμεις της, διασφαλίζουν απόλυτα την εθνική κυριαρχία, υψώνοντας τείχη ισχυρής αποτροπής σε ξηρά, θάλασσα και αέρα απέναντι σε οποιαδήποτε απειλή, όντας έτοιμες από πάντα και για πάντα να επιβάλουν τη βούληση του Έθνους αν η περίσταση το απαιτήσει» τόνισε χαρακτηριστικώς ο Αρχηγός, προσθέτοντας: «…Είμαστε έτοιμοι και αντικρίζουμε την μοίρα μας κατάματα, με πίστη αλλά και με αποφασιστικότητα, με θάρρος και με σύνεση, παραμένοντας ακλόνητοι στις θέσεις μας επί των επάλξεων, έτοιμοι να τιμήσουμε τα Όπλα τα Ιερά, όπως περιμένει και απαιτεί από εμάς η Ιστορία, το Έθνος και οι πρόγονοί μας, αλλά και ο Ελληνικός λαός, ώστε όποτε χρειαστεί, να προστατεύσουμε την πατρίδα».

Σε άλλο σημείο, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναφερόμενος στους Έλληνες πολεμιστές, επισήμανε: «Είμαστε περήφανοι γι’ αυτούς και στις καλές και στις κακές στιγμές της Ιστορίας. Είμαστε περήφανοι γι’ αυτούς γιατί εξ αιτίας αυτών υπάρχουμε εμείς σήμερα. Είμαστε ευλογημένοι που στηριζόμεθα σε τέτοιες ηρωικές παραδόσεις και παρακαταθήκες, που μπορούμε να πιούμε και να ξεδιψάσουμε από τέτοια μεθυστικά νάματα. Οι προκάτοχοί μας εν Όπλοις όταν ήρθε η ώρα και η ιστορική στιγμή συνέτριψαν ιδεολογήματα και αναθεωρητισμούς, τσάκισαν ολόκληρες αυτοκρατορίες, κατέπληξαν την ανθρωπότητα με την ανδρεία τους κι έκαναν τη λέξη «Έλληνας» συνώνυμο της αυταπάρνησης και της τόλμης και του αγώνα «υπέρ βωμών και εστιών». Οι αγώνες που έδωσαν τότε φωτίζουν καθαρά ξεκάθαρα τη Λεωφόρο της Τιμής και του Χρέους που πρέπει και είμαστε υποχρεωμένοι να βαδίσουμε, αν το κάλεσμα της Ιστορίας το ορίσει έτσι».

«Το έργο που παράγουν οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι ανυπέρβλητο, είναι μοναδικό. Είναι έργο που γεννά και προσφέρει το αγαθό της Εθνικής Ασφάλειας έναντι εξωτερικών απειλών. Είναι έργο άρρηκτα συνδεδεμένο και συνυφασμένο με την ελευθερία, την ανεξαρτησία, την ακεραιότητα και την αξιοπρέπεια της Ελλάδος και του κάθε Έλληνα πολίτη», συνέχισε ο Στρατηγός.

Αναφορικώς με τον μίνι-«απολογισμό πεπραγμένων» της τετραετούς θητείας του, για τον οποίο κάναμε λόγο στην αρχή, ο Α/ΓΕΕΘΑ αναφέρθηκε στα εξής:

--- Την απόκτηση νέων οπλικών συστημάτων, διασφαλίζοντας και εκσυγχρονίζοντας στο μέγιστο δυνατό βαθμό αυτά που ήδη έχουμε.

--- Την ορθολογική αναδιοργάνωση των δομών μας.

--- Την αναβάθμιση των υποδομών μας σε περιοχές αυξημένης στρατηγικής σημασίας, όπως είναι η Κρήτη και η Αλεξανδρούπολη, με σχεδιασμό νέων ναυστάθμων και πολεμικών αεροδρομίων.

--- Την πρόσληψη στελεχών.

--- Την αναβάθμιση των υφισταμένων και την οικοδόμηση νέων συμμαχιών και εταιρικών σχέσεων σε επίπεδο αμυντικής διπλωματίας, με σχεδόν όλους τους Βαλκανίους γείτονές μας, αλλά και με σημαντικές αραβικές χώρες όπως και με το Ισραήλ, φυσικά και βεβαίως με τους στρατηγικούς εταίρους μας, τις ΗΠΑ και την Γαλλία.

--- Την κοινωνική προσφορά τους, σημειώνοντας χαρακτηριστικώς ότι «όπου και όποτε μας χρειάστηκε η Πατρίδα, ανεξάρτητα από τις δυσκολίες και τη φύση των γεγονότων είμασταν, είμαστε και θα είμαστε εκεί».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ