Τα Super Puma πετάνε ξανά μετά από δωρεά της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ

 
Τα Super Puma πετάνε ξανά μετά από δωρεά της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ

Ενημερώθηκε: 01/07/21 - 21:39

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας τελετή προς τιμήν της Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ με αφορμή την σημαντική δωρεά των Ελλήνων εφοπλιστών προς τις Ένοπλες Δυνάμεις, με την οποία επιτεύχθηκε η ανάταξη και επαύξηση της διαθεσιμότητας των Ελικοπτέρων AS-332C1 SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο υφυπουργός Εθνικής 'Αμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής κατά την τελετή τόνισε ότι:

«Η ελληνική κοινωνία αντλεί δύναμη από το αίσθημα ασφάλειας και σταθερότητας που της παρέχουν με το καθημερινό έργο τους οι Ένοπλες Δυνάμεις και αυτό το αίσθημα λειτουργεί ως κινητήριος μοχλός για το προσωπικό, ώστε να φέρει σε πέρας με επιτυχία την αποστολή του. Αποστολή που δεν είναι άλλη από την εξασφάλιση των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας».

Για την ελληνική ναυτιλία, ο Αλκ. Στεφανής υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι «αποτελεί διαχρονικά τον πιο εξωστρεφή και ανταγωνιστικό κλάδο της εθνικής μας οικονομίας, βασικό πυλώνα ανάπτυξης και ένα από τα μεγαλύτερα στρατηγικά πλεονεκτήματα της χώρας, προσδίδοντάς της αδιαμφισβήτητη εμπορική, οικονομική και διπλωματική ισχύ».

Ειδικότερα, για την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, τόνισε ότι «συνδράμει ανελλιπώς στο κοινωνικό σύνολο, αναλαμβάνοντας συστηματικές και οργανωμένες πρωτοβουλίες πανελλήνιας εμβέλειας, που αναδεικνύουν το αποτύπωμα προσφοράς της ναυτιλιακής κοινότητας στον ελληνικό λαό».

«Μέσα από δράσεις και στοχευμένα προγράμματα ενίσχυσης μεγάλου αριθμού αδύναμων ομάδων του πληθυσμού», επισήμανε ο υφυπουργός, «η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, αποτελεί πρότυπο συλλογικής δράσης, καθιστώντας τη ναυτιλιακή οικογένεια παρούσα και αλληλεγγύη, τόσο στον καθημερινό αγώνα χιλιάδων συμπολιτών μας για αξιοπρεπή διαβίωση, όσο και στην παροχή έργων ευρύτερου δημόσιου ενδιαφέροντος ή δράσεων αντιμετώπισης συνθηκών εκτάκτου ανάγκης».

Κλείνοντας ο κ. Στεφανής ευχαρίστησε και πάλι την ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ για τη δωρεά της και «.. μέσω αυτής όλη την εφοπλιστική και ναυτιλιακή κοινότητα για την έμπρακτη υποστήριξή τους στις Ένοπλες Δυνάμεις, εκφράζοντας παράλληλα την ευγνωμοσύνη μας για όλες τις μέχρι σήμερα γενναιόδωρες προσφορές, όπως την παροχή ιατρικού εξοπλισμού για την αντιμετώπιση εγκεφαλικών επεισοδίων στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών και την ανακαίνιση των χώρων εστίασης της Σχολής Ικάρων.»

Κατά τη διάρκεια της τελετής απηύθυναν χαιρετισμό ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο πρόεδρος της εταιρείας ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ Θεόδωρος Βενιάμης.

Παρόντες ήταν, επίσης, ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης, ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης και ο διευθυντής του γραφείου του υπουργού Εθνικής 'Αμυνας Αθανάσιος Βάλαρης.