«Τάλως»: Αυτό είναι το ελληνικό drone που φοβούνται οι Τούρκοι (ΒΙΝΤΕΟ)

 
ΤΑΛΩς

Ενημερώθηκε: 04/12/22 - 16:54

Το ελληνικό drone «Τάλως», που οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι μοιάζει με το δικό τους, παρουσίασαν στον ΣΚΑΪ οι Γιάννης Πιτταράς και Γιώργος Γρηγοριάδης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Δεκατιανοί» εκπρόσωποι της κατασκευάστριας εταιρείας εξήγησαν ότι το συγκεκριμένο drone κατασκευάστηκε το 2015. «Δεν ξέρω αν τότε είχε κατασκευαστεί το «Μπαϊρακτάρ». Μετά το «Πήγασος» είμαστε η πρώτη επιστημονική ομάδα που κατασκεύασε το πρώτο ιδιωτικό drone. Με αγάπη διαβάσαμε αυτά που έγραψαν οι Τούρκοι. Δεν ξέρω αν στο σουβλάκι ή στον μπακλαβά κάναμε υποκλοπές αλλά στο drone δεν νομίζω. Ακόμα περισσότερο στα οπλισμένα για τα οποία είμαστε περήφανοι γιατί είμαστε η πρώτη ελληνική , ίσως βαλκανική ή ευρωπαϊκήεταιρεία που έχει κατασκευάσει οπλισμένα - μή επανδρωμένα συστήματα.Οι φίλοι μας οι Τούρκοι θα πρέπει να διαβάσουν λίγο πιο συγκεκριμένα τι ακριβώς έχει γίνει, να δουν τη δική τους ιστορία. Το συγκεκριμένο μοντέλο δημιουργήθηκε το 2015 και πέταξε το 2015 και ήδη έχει αντιγραφεί. Όταν οι Τούρκοι δεν σκέφτονταν τα μη επανδρωμένα», ανέφεραν χαρακτηριστικά. 

«Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην Πυροσβεστική, στον Ελληνικό Στρατό, σε ιδιωτικές εταιρείες για διάφορες χρήσεις. Η εταιρεία μας έχει επιλεγεί από μία παγκόσμια δύναμη στο κομμάτι των πυρομαχικών και μέσα στον Δεκέμβριο θα κάνουμε τις πρώτες επίσημες βολές σε ελληνικό έδαφος με δικά μας drone. Ευελπιστούμε ότι πολύ σύντομα θα βρίσκονται και σε άλλους στρατούς παγκοσμίως», πρόσθεσαν οι εκπρόσωποι της κατασκευάστριας εταιρείας. 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ