Αύριο η απόφαση για την διεξαγωγή του GP της Κίνας

 
Αύριο η απόφαση για την διεξαγωγή του GP της Κίνας

Ενημερώθηκε: 04/02/20 - 16:05

Την Τετάρτη (5/2) η ομάδα στρατηγικής της F.1 θα μελετήσει τα δεδομένα και θα αποφασίσει για το GP της Κίνας, προγραμματισμένο για τις 19 Απριλίου.

Η εξάπλωση του κοροναϊού, οι ανακοινώσεις του παγκόσμιου οργανισμού Υγείας και τα μέτρα που παίρνουν διάφορες χώρες σε όλο τον κόσμο, δημιουργούν σίγουρα μεγάλο προβληματισμό, σχετικά με το εάν πρέπει να διεξαχθεί το GP.

Ήδη πολλές αθλητικές διοργανώσεις στην Κίνα, έχουν ήδη ακυρωθεί ή αναβληθεί από την έναρξη της επιδημίας, ανάμεσά τους το παγκόσμιο πρωτάθλημα σκι, το GP της φόρμουλα E στη Σάνια και αγώνες τένις.

Ο επικεφαλής της ομάδας Red Bull, Κρίστιαν Χόρνερ, μιλώντας στο Reuters, σημείωσε την εμπιστοσύνη του στα αρμόδια όργανα:

«Αυτή τη στιγμή δεν είμαστε σε θέση να στείλουμε κανέναν επειδή δεν μπορούμε να φτάσουμε εκεί», είπε. «Η FIA κάνει τους κανόνες, η Liberty είναι ο διοργανωτής, αυτοί είναι υπεύθυνοι για την υγεία και την ασφάλεια των πιλότων, των δημοσιογράφων που μετακινούνται. Είμαι βέβαιος ότι θα χρησιμοποιήσουν την απαραίτητη επιμέλεια πριν αναλάβουν τη δέσμευση να καθυστερήσουν ή να αναβάλουν ή να ακυρώσουν το GP».