Έφθασε στην Ελλάδα το νέο Jeep Compass με τα 90 συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας

 
compass

Ενημερώθηκε: 05/10/17 - 16:58

Αυτή τη φορά η παρουσίαση ενός νέου μοντέλου αυτοκινήτου που αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στην κατηγορία του, δεν έγινε με τον πατροπαράδοτο τρόπο.

Από τον Πέρη Χαλάτση

Αμερική

Είχε γεύση από .

Jeep Compass

Το σας το έχουμε παρουσιάσει μέσα από αυτές τις (ηλεκτρονικές) σελίδες,εδώ και αρκετούς μήνες όταν έγινε η πανευρωπαϊκή παρουσίαση στην Πορτογαλία. Τώρα αυτό το πολλά υποσχόμενο αυτοκίνητο για απαιτητικούς οδηγούς που θέλουν να συνδυάσουν την πολυτέλεια με την περιπέτεια, ήρθε στην Ελλάδα.

Jeep

Το συντονισμό της παρουσίασης του νέου Compass , ανέλαβε μια δημοσιογράφος, γνωστή από την τηλεόραση, που δεν έχει σχέση με τα αυτοκίνητα, αλλά τελικά απέδειξε ότι ήταν καλά διαβασμένη .

Η Πόπη Τσαπανίδου με το σύστημα ερωτήσεις απαντήσεις «ανέκρινε» τους επιτελείς της Jeep. Η παρουσίαση που έγινε στο Grand Resort Lagonissi χωρίσθηκε σε δύο σκέλη.

Το πρωί, δεκάδες εκπρόσωποι του επίσημου δικτύου της Jeep από όλη την Ελλάδα, οδήγησαν το νέο Jeep Compass και έζησαν από πρώτο χέρι την αίσθηση ελευθερίας που προσφέρει. Αφού πρώτα ενημερώθηκαν για τις πρωτοποριακές τεχνικές του premium μοντέλου στη συνέχεια το οδήγησαν και πήραν μια πρώτη γεύση από τις δυνατότητές του.

Με το ολοκαίνουργιο Compact Premium SUV, η JeepCompass, ολοκληρώνει την γκάμα της Jeep, που σήμερα έχει από μία πρόταση για κάθε κατηγορία SUV.

Το βράδυ της ίδια ημέρας, έγινε η παρουσίαση στους δημοσιογράφους του ειδικού τύπου.

Η μεγάλη γιορτή στήθηκε στο Captain’sHouse του Grand Resort Lagonissi. Στο πλευρό του προέδρου της JeepΕλλάς κ. Πολυχρόνη Συγγελλίδη ήταν δύο ισχυρά ονόματα του γκρούπ FCA.O Federico Goretti, Head of European General Distributors and Importers και Head of Commercial Operations RAM Brand – EMEA Region at FCA (FCA Fiat Chrysler Automobiles) και ο Roy Nygaard (Sales ManagerEMEARegion,European Importers (FCA Italy S.p.A.).

Η παρουσία των δύο ισχυρών ανδρών του FCA Fiat Chrysler Automobiles γκρουπ δείχνει πόσο πολύ εκτιμούν τον Πολυχρόνη Συγγελίδη, ο οποίος αναφέρθηκε στον τρόπο που πριν από μερικές δεκαετίες «ανακάλυψε» ως φοιτητής στην Αμερική, τα αυτοκίνητα της Jeep αλλά και στον τρόπο που λειτούργησε και έκανε από μόνος του την πρώτη του, μεγάλη εμπορική συμφωνία.

Η Πόπη Τσαπανίδου έκανε τις ερωτήσεις που έπρεπε στον πρόεδρο της εταιρίας και άφησε τις δυο ερωτήσεις που κάνουν όλοι οι υποψήφιοι αγοραστές για τον διευθυντή της Jeep στην Ελλάδα κ. Ανδρέα Σουλουτζιδάκη.

Πόσο κάνει το αυτοκίνητο και ποιο είναι το χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Η τιμή του Jeep Compass ξεκινάει από 25.900 ευρώ και θα προσφέρεται με το πρωτοποριακό και μοναδικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα 50-50, της Lancia-Jeep Hellas, που περιλαμβάνει 50 ΑΤΟΚΕΣ δόσεις.

Ας θυμηθούμε όμως λίγα πράγματα για το αυτοκίνητο.

Το νέο JeepCompass, το Compact Premium SUV που έρχεται να επαναπροσδιορίσει την αγορά των SUV, εξοπλίζεται με οικονομικούς και ισχυρούς κινητήρες βενζίνης και diesel από 1.400 έως 2.000 κ.εκ., χειροκίνητα και 9τάχυτα αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων.

Ανεξάρτητα αν είναι με κίνηση στους δύο η στους τέσσερις , τα συστήματα κίνησης είναι εξελιγμένα. Και αυτό ήταν που διέκρινε το Jeep και απέσπασε την ανώτατη διάκριση ασφάλειας 5 Αστέρων από τον ανεξάρτητο ευρωπαϊκό Οργανισμό EuroNCAP.

Συστήματα που προστατεύουν οδηγό και επιβάτες. Στο νέο Jeep Compass υπάρχουν 90 συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας. Επιγραμματικά αναφέρουμε τα σπουδαιότερα.

 • Προειδοποίησηεμπρόσθιαςσύγκρουσης (ForwardCollisionWarning-Plus)
 • Σύστημαδιατήρησηςπορείας (LaneSenseDepartureWarning-Plus)
 • Προειδοποίηση νεκρού σημείου (Blind-spotMonitoring)
 • Παρακολούθηση οπίσθιου χώρου για κάθετη κίνηση (RearCrossPathdetection)
 • Κάμερα οπισθοπορείας με ενεργές γραμμές πορείας (ParkView)
 • Σύστημα αυτόματης στάθμευσης (AutomatedParallelandPerpendicularParkassist)
 • Adaptive Cruise Control
 • Ηλεκτρονικό σύστημα ευστάθειας (ESC) με σύστημα αποφυγής ανατροπής (ERM)
 • 6 αερόσακους
 • Κλωβός ασφαλείας με περισσότερο από 65% ατσάλι υψηλής αντοχής.

  Μπορείτε να το βρείτε σε 4 εκδόσεις: Sport, Longitude, Limited και την Trailhawk. Η τελευταία έκδοση είναι για τους πλέον απαιτητικούς . Είναι η τέλεια πρόταση για εκτός δρόμου διαδρομές και φυσικά η ακριβότερη.

  Τα νέα Jeep Compass βρίσκονται ήδη στις εκθέσεις του επίσημου δικτύου της Lancia-Jeep Hellas.

  jeep

  Για την ιστορία η εταιρία Jeep κατασκεύασε το 1941 το πρώτο της όχημα και στη συνέχεια δημιούργησε μία ολόκληρη κατηγορία αυτοκινήτων αναψυχής. Σήμερα, διανύοντας την 8η δεκαετία ζωής και δημιουργίας, τα μοντέλα Jeep συνεχίζουν να αποτελούν συνώνυμο της εκτός δρόμου οδήγησης προσφέροντας πάντα, premium απόλαυση και απόλυτη οδηγική εμπειρία ελευθερίας.

  Το 2016 οι πωλήσεις της Jeep κατέγραψαν διαδοχικά ρεκόρ σε όλες τις αγορές ξεπερνώντας τις 1.400.000 μονάδες και εδραιώνοντας την διαχρονικά ηγετική θέση της Jeep στην παγκόσμια αγορά των premium SUV.

  Και όπως είπε ο κ. Ανδρέας Σουλουτζιδάκης, η Jeepτο 2018 θα ξεπεράσει σε πωλήσεις τα 2.000.000 αυτοκίνητα.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

  Αποστολή στην Πορτογαλία: Οδηγούμε το ολοκαίνουριο Jeep Compass 4x4