Η Porsche έτοιμη να επιστρέψει στην Formula 1

Η Porsche έτοιμη να επιστρέψει στην Formula 1
Ενημερώθηκε: 11/09/17 - 12:09

Η διάσημη γερμανική εταιρεία Porsche φαίνεται να δείχνει έτοιμη να κάνει το επόμενο βήμα και να κυριαρχήσει και στον μηχανοκίνητο αθλητισμό σε όλα τα επίπεδα. Μετά τις φήμες που ήθελαν την εταιρεία να μπαίνει στην Formula E την σεζόν 2019-2020, όλα δείχνουν πως η Porsche ετοιμάζεται για δυναμικό comeback στην Formula 1.

Κατά την διάρκεια του ιταλικού Grand Prix της Μόντσα ο αντιπρόεδρος οικονομικών και IT της Porsche, Lutz Meschke φέρεται να είχε σειρά συναντήσεων με στελέχη ομάδων της Formula 1, όπως και με τον αγωνιστικό διευθυντή της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, Ross Brawn.

Οι επαφές φαίνεται να είναι προς το παρόν διερευνητικές με τις εξελίξεις να τρέχουν στο κορυφαίο πρωτάθλημα του μηχανοκίνητου αθλητισμού και με τις αλλαγές που έρχονται να προσελκύουν και νέους παίκτες στην Formula 1.

Το στέλεχος της Porsche δεν θέλησε να αποκαλύψει με ποιες ομάδες συνομίλησε για μελλοντική συνεργασία, αλλά ξεκαθάρισε πως η γερμανική φίρμα ενδιαφέρεται αποκλειστικά για το ρόλο προμηθευτή κινητήρων και όχι για τη θέσπιση εργοστασιακής ομάδας.

«Η F1 θα μπορούσε να αποτελεί ένα από τα κατάλληλα πεδία για προβολή. Όπως ξέρετε, η Formula E είναι πολύ σημαντική για εμάς τώρα, όμως η F1 αποτελεί πάντα καλό ενδεχόμενο. Νομίζω πως έχουμε ξεκινήσει μία σειρά θετικών συζητήσεων σχετικά με τη δημιουργία κινητήρων», είπε ο Meschke.

Ποιοι θα μπορούσαν να είναι οι μελλοντικοί συμπαίκτες- πελάτες της Porsche; Από την αυστριακή Red Bull που είχε ανέκαθεν καλές σχέσεις με την Volkswagen Group μέχρι την McLaren και την Williams που είχαν συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ferrari γίνεται 70 ετών- Οι σημαντικότερες στιγμές της

F1: Επίδειξη δύναμης από Χάμιλτον στη Μόντσα

Νέα Ποδοσφαιρική Σεζόν - Νέα Πρόσωπα για τους Εταίρους της Opel