Υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας ο Δημήτρης Κουρέτας

Υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας ο Δημήτρης Κουρέτας
Ενημερώθηκε: 15/12/18 - 15:33

Το επίσημο στίγμα της υποψηφιότητας του ως περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κατέθεσε σήμερα ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, παρουσιάζοντας τις προτάσεις του ίδιου και της παράταξης του για το μέλλον της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ο κ. Κουρέτας παρουσίασε μεταξύ άλλων στοιχεία σύμφωνα με τα οποία -όπως είπε- κατατάσσουν τη Θεσσαλία σε χαμηλά επίπεδα (δέκατη σε δεκατρείς περιφέρειες της χώρας) σε απορροφητικότητα ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών κονδυλίων, αλλά και σε ανάπτυξη.

Επίσης ο κ. Κουρέτας παρουσίασε και τους 27 υποψηφίους περιφερειακού συμβούλους οι οποίοι θα διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών για στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2019. 

Το βιογραφικό του υποψήφιου Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα

Ο Δημήτρης Κουρέτας γεννήθηκε στα Προσφυγικά της Πάτρας το 1962. Σπούδασε Φαρμακευτική στην Πάτρα και στη συνέχεια πήρε το διδακτορικό του στη Βιοχημεία από το Χημικό Τμήμα του Α.Π.Θ. Από το 1990-1992 εργάστηκε ως ερευνητής στην Ιατρική Σχολή του Harvard στη Βοστώνη. Σήμερα είναι Καθηγητής ΦυσιολογίαςZωικών Oργανισμών και διευθυντής του ομώνυμου εργαστηρίου, στο τμήμα Βιοχημείας- Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ζει στη Λάρισα. Ερευνητικά εργάζεται στον τομέα της μελέτης των μηχανισμών αλληλεπιδράσεων διατροφικών στοιχείων με τον οργανισμό σε μοριακό επίπεδο, ειδικά σε περιπτώσεις άσκησης. Εχει δημοσιεύσει πάνω από 100 άρθρα σε διεθνή έγκυρα περιοδικά.

Είναι εμπειρογνώμονας στην ΕΕ στην τεχνολογική πλατφόρμα ‘ Food for life’ για την περίοδο 2007-2013. Είναι μέλος της εκδοτικής επιτροπής ( editorial board) του ανεγνωρισμένου περιοδικού στον κόσμο στο χώρο της διατροφικής τοξικολογίαςFood and Chemical Toxicology.

Είναι τακτικός αρθρογράφος στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ από το 2000. Το 2007 εξέδωσε βιβλίο με τίτλο ‘Η επιλογή της χρυσής τομής-άρθρα για την βιοτεχνολογία και την κοινωνία’ από τις εκδόσεις ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ.

Ήταν γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Θεσσαλίας 2011-2012 και τώρα μέλος του συμβουλίου Καινοτομίας της Περιφέρειας και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Είναι επιστημονικός υπεύθυνος της εταιρείας υψηλής τεχνολογίας Eatwalk που εχει αντικείμενο τα βιολειτουργικά τρόφιμα και έχει έδρα στη Νέα Υόρκη.
Έχει λάβει αρκετά βραβεία από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη δουλειά του στον τομέα των καινοτόμων τροφίμων.