Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών στη Γένοβα-Οργή και θρήνος

Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών στη Γένοβα-Οργή και θρήνος
Ενημερώθηκε: 18/08/18 - 10:26

Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών μετά την τραγική κατάρρευση της γέφυρας Μοράντι στη Γένοβα την περασμένη Τετάρτη. Πλέον αγνοούνται δυο άτομα με τους νεκρούς να ανέρχονται πλέον στους 42 καθώς τα σωστικά συνέργεια εντόπισαν μέσα στα συντρίμμια τρεις από τους αγνόουμενους.

Σύμφωνα με την ιταλική La Reppublica πρόκειται για την οικογένεια Τσετσάλα. Ο πατέρας Κρίστιαν, η μητέρα Ντόνα και η 9χρονη κόρη Κρίσταλ εντοπίστηκαν νεκροί μέσα στο αυτοκίνητό τους με το οποίο περνούσαν τη γέφυρα τη μοιραία στιγμή. Κατά τις ίδιες πληροφορίες το αυτοκίνητο βρέθηκε διαλυμένο κάτω από ένα μεγάλο κομμάτι ενός εκ των πυλώνων της γέφυρας που κατέρρευσε.

Σήμερα Σάββατο 18/08, είναι προγραμματισμένες οι κηδείες των περισσότερων θυμάτων της πρωτοφανούς τραγωδίας. Ωστόσο οι οικογένειες των 17 θυμάτων έχουν ανακοινώσει ότι δεν θα παραστούν στην τελετή επιλέγοντας ιδιωτικές τελετές έναντι της δημόσιας κηδείας που θα πραγματοποιηθεί στο εκθεσιακό κέντρο της Γένοβας.

«Το κράτος είναι αυτό που προκάλεσε την τραγωδία: η παρέλαση των πολιτικών μου προκαλεί ντροπή» δήλωσε χαρακτηριστικά η μητέρα ενός εκ των τέσσαρων νέων από τη Νάπολι που έχασαν τη ζωή τους ενώ πήγαιναν για διακοπές.

«Δεν θα αφήσω το παιδί μου να γίνει ένας αριθμός των θυμάτων που προκάλεσαν οι αβελτηρίες των αρχών. Δεν θέλουμε μια τελετή φάρσα αλλά μια ιδιωτική τελετή» κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος ο πατέρας ενός εκ των θυμάτων.