Αργεντινή: Νέο ίχνος του χαμένου υποβρυχίου

 
Οι ελπίδες να βρεθούν επιζώντες στο υποβρύχιο έχουν σβήσει, όμως συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του

Ενημερώθηκε: 24/12/17 - 12:42

Την ώρα που αποκαλύφθηκε το τελευταίο μήνυμα του υποβρυχίου της Αργεντινής που εξαφανίσθηκε στον Ατλαντικό Ωκεανό με 44 ναυτικούς, μια «νέα ένδειξη» εντοπίστηκε από τα σόναρ.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, θαλασσινό νερό εισήλθε στο υποβρύχιο από το σνόρκελ, το σωλήνα που επιτρέπει στα πετρελαιοκίνητα υποβρύχια σαν το San Juan να λειτουργήσουν τις μηχανές τους σε κατάδυση επιτρέποντας την έξοδο των αερίων καύσης και την είσοδο φρέσκου αέρα.

Πλέον με την «νέα ένδειξη» που εντοπίστηκε από τα σόναρ στην έρευνα για το υποβρύχιο και τους 44 ναυτικούς του, δίνεται η δυνατότητα να εξεταστεί συγκεκριμένα από το ρωσικό τηλεχειριζόμενο υποβρύχιο σκάφος Panther Plus, όπως ανακοίνωσε το Πολεμικό Ναυτικό, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Αργεντινή: Το τελευταίο μήνυμα του χαμένου υποβρυχίου 

Το Πολεμικό Ναυτικό της Αργεντινής έχει ήδη αναφέρει τις τελευταίες εβδομάδες ότι τα συστήματα σόναρ έχουν ανιχνεύσει ανωμαλίες στο βυθό της θάλασσας, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Μια από αυτές αποδείχθηκε ότι ήταν ένα αλιευτικό σκάφος που βυθίστηκε στον ωκεανό πριν από αρκετά χρόνια.

Οι ελπίδες να βρεθούν επιζώντες έχουν σβήσει, ωστόσο συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του υποβρυχίου Σαν Χουάν.