Βρετανία: Αλυσίδα σούπερ μάρκετ προσφέρει δοκιμαστικά υπηρεσίες διανομής κατ' οίκον και τοποθέτησης των τροφίμων στα ντουλάπια της κουζίνας

Βρετανία: Αλυσίδα σούπερ μάρκετ προσφέρει δοκιμαστικά υπηρεσίες διανομής κατ' οίκον και τοποθέτησης των τροφίμων στα ντουλάπια της κουζίνας
Ενημερώθηκε: 05/10/18 - 14:55

 Βρετανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ θα προσφέρει δοκιμαστικά μία υπηρεσία διανομής που θα επιτρέπει στους υπαλλήλους να μπαίνουν στα σπίτια των πελατών και να τοποθετούν τα ψώνια στη θέση τους ενώ λείπουν οι ιδιοκτήτες, όπως μετέδωσαν σήμερα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η εταιρία σούπερ μάρκετ Waitrose πιστεύει ότι είναι η πρώτη στο Ηνωμένο Βασίλειο που θα εφαρμόσει δοκιμαστικά μια τέτοια υπηρεσία. Η δοκιμαστική περίοδος αναμένεται να έχει ξεκινήσει μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου και θα είναι διαθέσιμη αρχικά σε 100 πελάτες στο Κόουλσντον, στο νότιο Λονδίνο, μετά την επιτυχία που είχε όταν εφαρμόστηκε στις ΗΠΑ και τις σκανδιναβικές χώρες.

Η υπηρεσία, που ονομάζεται «While You're Away», επιτρέπει σε έναν πελάτη με την τεχνολογία ενός έξυπνου ρολογιού να ορίζει έναν προσωρινό κωδικό πρόσβασης στο σπίτι του, που αποστέλλεται στην Waitrose μέσω μιας ασφαλούς εφαρμογής. Ο κωδικός στέλνεται στον διανομέα την ώρα που φθάνει στο σπίτι του πελάτη και διαγράφεται όταν ολοκληρωθεί η αποστολή των αγορών.

Οι διανομείς τοποθετούν τα τρόφιμα στο ψυγείο, στον καταψύκτη, στα ντουλάπια, στον πάγκο της κουζίνας ή όπου αλλού θέλει ο πελάτης. Η όλη διαδικασία καταγράφεται από μία κάμερα που έχει κρεμασμένη στο λαιμό του ο διανομέας, ενώ ο πελάτης μπορεί να δει το βίντεο την επόμενη ημέρα.

Η εταιρία ανακοίνωσε ότι αναμένει να επεκτείνει την υπηρεσία σε πάνω από 1.000 πελάτες την άνοιξη της επόμενης χρονιάς ανάλογα με την επιτυχία της δοκιμαστικής περιόδου.