Χιλιάδες Έλληνες αποχαιρέτησαν τον Κωνσταντίνο Κατσίφα - Συγκίνηση και θρήνος στις Βουλιαράτες (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Χιλιάδες Έλληνες αποχαιρέτησαν τον Κωνσταντίνο Κατσίφα - Συγκίνηση και θρήνος στις Βουλιαράτες (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)
Ενημερώθηκε: 08/11/18 - 17:16

Η τελευταία πράξη του δράματος έλαβε χώρα με την κηδεία του 35χρονου ομογενή που έγινε σε έντονο κλίμα συγκίνησης στις Βουλιαράτες, παρουσία εκατοντάδων ομογενών, παρά τα εμπόδια που έβαζαν και πάλι οι αλβανικές αρχές. Αυτή τη φορά οι Αλβανοί αστυνομικοί, δεν δίστασαν να προχωρήσουν στην προσαγωγή τεσσάρων Ελλήνων που ταξίδεψαν για να παραβρεθούν στην τελετή.

 

ΚΗΔΕΙΑ

 

Η γη της Βορείου Ηπείρου θα αγκαλιάζει για πάντα τον Κωνσταντίνο Κατσίφα, που έπεσε νεκρός από πυρά Αλβανών αστυνομικών, στην κηδεία του οποίου ράγισαν «καρδιές», με τους συγχωριανούς του να θρηνούν με ηπειρώτικα μοιρολόγια τον αγαπημένο τους Κώστα. Τραγικές φιγούρες οι γονείς του ομογενή και ιδιαίτερα η μητέρα του, η κ.Βασιλεία Κατσίφα, που με τον θρήνο της έκανε τους πάντες να ριγήσουν.

κηδεια

 

ΚΗΔΕΊΑ

Το άψυχο σώμα του νεκρού ήταν τυλιγμένο με την «γαλανόλευκη» που θα τον συντροφεύει για πάντα στην τελευταία του κατοικία στον τόπο που τόσο αγάπησε, αλλά και που πλήρωσε με τη ζωή του την αγάπη του για την ελληνική σημαία, Την οποία που ήθελε να βλέπει πάντα να κυματίζει ψηλά στην ιδιαίτερη πατρίδα του. Σε μια τελετή που «μύριζε» Ελλάδα, με τους παρευρισκόμενους να τραγουδούν τον εθνικό ύμνο και να αποχαιρετούν τον Κατσίφα με την ιαχή «Αθάνατος»...

 

 

ΚΗΔΕΙΑ

Την κηδεία παρακολούθησαν χιλιάδες άνθρωποι (πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 3.000), ανάμεσα τους και εκατοντάδες Ελλαδίτες αλλά και Κύπριοι, στους οποίους η αλβανική αστυνομία δεν δίστασε να κάνει και πάλι «επίδειξη δύναμης». Έγιναν τέσσερις προσαγωγές ατόμων που επιχειρησαν να βρεθούν στην κηδεία, ενώ έγιναν καταγγελίες για περιπτώσεις που απαγορεύτηκε η είσοδος στη γειτονική χώρα ταξιδιωτών από την Ελλάδα, τους οποίους οι αρχές χαρακτήρισαν...«ανεπιθύμητους». 

ΚΗΔΕΙΑ

κηδεια

Δείτε όσα είχαν προηγηθεί από το thepressroom.gr:

Τελευταία αντίο στον Κωνσταντίνο Κατσίφα από χιλιάδες ομογενείς και Ελλαδίτες

Το τελευταίο αντίο στον Κωνσταντίνο Κατσίφα λένε χιλιάδες Έλληνες και Ελλαδίτες που έφτασαν στις Βουλιαράτες για να τιμήσουν τη μνήμη του. 

Η κηδεία του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα, γίνεται αυτή την ώρα Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δρόπολης αποφάσισε ομόφωνα να γίνει η κηδεία δημοσία δαπάνη. 

 

Στο μνήμα που ήδη έχει ετοιμαστεί βρίσκεται μέσα μια ελληνική σημαία για να θερμαίνει την ψυχή του 35χρονο ομογενή στην τελευταία του κατοικία, ενώ η ελληνική σημαία είναι χαραγμένη και πάνω στην ταφόπλακα μπροστά στο μνήμα.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου του χωριού από τον Μητροπολίτη Αργυροκάστρου Δημήτριο. Επικήδειους θα αναγνώσουν φίλοι του 35χρονου, ενώ το ηπειρωτικό μοιρολόι θα ακουστεί από τον γνωστό ερμηνευτή των τραγουδιών της Ηπείρου, Σάββα Σιάτρα. 

Ο Σάββας Σιάτρας, ο γνωστός ερμηνευτής των τραγουδιών της Ηπείρου, βρίσκεται στους Βουλιαράτες για να μοιρολογήσει τον Κωνσταντίνο Κατσίφα, μετά από σχετική επιθυμία της μητέρας του 35χρονου ομογενούς. «Σήκω Κωστάκη γιε μου από τη γη κι από το μαύρο χώμα, λεβέντη Κώστα μου...» λέει το μοιρολόι

 

Κηδεία Κατσίφα:Προσήχθησαν 4 Έλληνες από την αλβανικη΄Αστυνομία

 

Tέεσσις Ελληνες προσήγαγαν οι αστυνομικοί στην Αλβανία, καθώς θεωρήθηκαν ύποπτοι για υποκίνηση επεισοδίων κατά τη διάρκεια της κηδείας του Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες.  

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ, ο έλεγχος έγινε λίγο έξω από την Κακαβιά και θεωρήθηκαν ύποπτοι καθώς είχαν μαζί τους κουκούλες full face και μπλουζάκια που έγραφαν συνθήματα για τη Βόρεια Ήπειρο. 

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές οι τέσσερις Έλληνες θα οδηγηθούν στα σύνορα και θα επιστρέψουν στην Ελλαδα. 

Όπως αναφέρει το αλβανικό faxweb, οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα για κατοχή παράνομων αντικειμένων και για διασπορά συνθημάτων που προκαλούν μίσος.  

Κατσίφασ

Κατσίφας

Κατσίφας