Δικάζεται στις ΗΠΑ ο «ταμίας»του Ερντογάν-Τι τρέμει η Άγκυρα

Ξεκινά στη Νέα Υόρκη η δίκη του Τούρκου επιχειρηματία Ριζά Σαράφ-Οι κρυφοί φόβοι της Άγκυρας
Ενημερώθηκε: 27/11/17 - 20:56

Ξεκινά στη Νέα Υόρκη η δίκη του Τούρκου επιχειρηματία Ριζά Σαράφ που είχε συλληφθεί στις 19 Μαρτίου του 2016 όταν πήγε στις ΗΠΑ με την κατηγορία ότι παραβίασε το εμπάργκο που επέβαλαν οι ΗΠΑ στο Ιράν, καθώς και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Εντός της ημέρας αναμένεται να γίνει η επιλογή των ενόρκων, οι οποίοι θα αποφασίσουν για το αν ο Ριζά Σαράφ έσπασε το εμπάργκο με το Ιράν.Αυτό όμως που τρέμουν οι Τούρκοι , οι οποίοι επίσημα βλέπουν "πολιτική δίωξη" είναι κάτι άλλο και αυτό δεν είναι άλλο παρά τρόπους ελάφρυνσης της ποινής.  

Το καθεστώς Ερντογάν κατηγορεί ΗΠΑ και Ισραήλ για το μακελειό στην Αίγυπτο!!!

 

Είναι έντονες οι σκέψεις και ο φόβος από την Άγκυρα ότι ο Σαράφ για να πετύχει μείωση της ποινής του ενδέχεται να συνεργαστεί με τις ΗΠΑ και να δώσει πληροφορίες σχετικά με την Τουρκία, για σοβαρά οικονομικά σκάνδαλα, τα οποία θα φέρουν άνω κάτω την Άγκυρα φέρνοντας σε αδιέξοδο την τουρκική κυβέρνηση, με την πιθανότητα  να υπάρξουν πολιτικές συνέπειες στον ίδιο τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ένα από τα ερωτήματα που θα υποβληθούν στους ενόρκους θα είναι ποια είναι η άποψή τους για τον εξόριστο ιμάμη στην Πενσυλβάνια Φετουλάχ Γκιουλέν.