Δολοφονία Κύπρος: Αυτός είναι ο 33χρονος που συνελήφθη για το διπλό φονικό

«Αυτό που έγινε, σχεδιάζεται τα τελευταία 5 χρόνια», είπε ο 33χρονος, ομολογώντας ότι γνώριζε για το ειδεχθές έγκλημα-«Ξέρω τον ηθικό αυτουργό»
Ενημερώθηκε: 26/04/18 - 23:42

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην δολοφονία στον Στρόβολο της Λευκωσίας μετά τη σύλληψη ενός 33χρονου που ομολόγησε ότι γνώριζε για το ειδεχθές έγκλημα με θύματα τον 60χρονο καθηγητή Γιώργο Χατζηγεωργίου και την 59χρονη σύζυγό του Ντίνα Στεργίου.

Αρχικά η Αστυνομία εντόπισε το αυτοκίνητο του 33χρονου, με το οποίο κινούνταν την ημέρα της διπλής δολοφονίας. Μέσα στο αυτοκίνητο οι αστυνομικοί εντόπισαν δύο σημειωματάρια που σχετίζονται άμεσα με το έγκλημα και «καίνε» τον συλληφθέντα. Αν και προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό το περιεχόμενο τους, ωστόσο, οι Αστυνομικοί είναι σίγουροι ότι θα βοηθήσουν στην εξιχνίαση της υπόθεσης

«Το έγκλημα σχεδιαζόταν εδώ και 5 χρόνια»

«Ξέρω τι έγινε στο σπίτι, εκείνο το βράδυ, που σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι, μέχρι ένα σημείο, ως επίσης και ποιοι εμπλέκονται και ποιος ήταν ο σκοπός και το κίνητρο», ανέφερε κατά την ανάκριση του ο 33χρονος.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής των ανακρίσεων της υπόθεσης, υπεύθυνο του ΤΑΕ Λευκωσίας Κουμέτο Κουμέτου, ο ύποπτος συνελήφθη χθες βράδυ στην Αγία Νάπα και κατά τη σύλληψή του αρκέστηκε να πει μόνο ένα «μάλιστα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

 

«Αυτό που έγινε, σχεδιάζεται τα τελευταία 5 χρόνια», είπε ο 33χρονος, ομολογώντας ότι γνώριζε για το ειδεχθές έγκλημα.

Στη σκηνή του εγκλήματος, όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, βρέθηκε ένα ζευγάρι παπουτσιών, που ο ύποπτος παραδέχθηκε ότι είναι δικά του, ενώ ο 33χρονος συνδέθηκε με δείγμα DNA και με δυο τεκμήρια που βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος.

Μάλιστα, όπως προέκυψε, από το Σεπτέμβριο του 2017, ο 33χρονος δήλωνε σε συγγενικό του πρόσωπο ότι θα κάνει μία δουλειά «που θα τον κάνει πλούσιο».

«Θα γίνω πλούσιος. Έχω άνθρωπο μέσα στο σπίτι και θα μας βοηθήσει», φέρεται να είχε πει.

«Γνωρίζω το κίνητρο», είπε και ισχυρίστηκε πως θα αποκαλύψει στις Αρχές όλα όσα ξέρει για την υπόθεση. Ο ύποπτος ισχυρίστηκε ότι ξέρει τον ηθικό αυτουργό, τον άνθρωπο που κατέστρωσε το σχέδιο της δολοφονίας του 60χρονου καθηγητή, Γιώργου Χατζηγεωργίου και της 59χρονης συζύγου του, Ντίνας Σεργίου.

Όπως προέκυψε, ο 33χρονος γνώριζε το σπίτι του ζευγαριού στη Λευκωσία. Είχε δουλέψει εκεί παλιότερα, καθώς τον είχαν προσλάβει να επιδιορθώσει τα παράθυρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο αφού είχαν δολοφονηθεί τα δυο θύματα, ο δράστης πήγε στο δωμάτιο του 15χρονου γιου του ζευγαριού.

Η στιγμή της σύλληψης

"

Η κατάθεση του 15χρονου

Σύμφωνα με την κατάθεση που έδωσε ο 15χρονος γιος του ζευγαριού, το βράδυ του εγκλήματος ξάπλωσε να κοιμηθεί και άκουσε τη μητέρα του να κλαίει.

Κάποιος μπήκε στο δωμάτιό του, όπως είπε. Τού είπε ότι σκότωσε τους γονείς του και τον ρώτησε πού είναι τα λεφτά.
«Μεν φοάσαι, εν σε σκοτώνω, έχω και εγώ γιο», ήταν τα λόγια του.

Τον κατέβασε στην κουζίνα και τον οδήγησε στο κελάρι της οικίας, όπου και τον κλείδωσε.

Μετά από 30 λεπτά, ο μικρός κατάφερε να βγει, τραυματίζοντας τα χέρια του.

Πήγε στο υπνοδωμάτιο των γονιών του και τούς εντόπισε μαχαιρωμένους...Η ιστορία γνωστή...