Η Lockheed Martin πιέζει για να γίνουν οι παραδόσεις των F-35 στην Τουρκία

 
Η Lockheed Martin πιέζει για να γίνουν οι παραδόσεις των F-35 στην Τουρκία

Ενημερώθηκε: 14/06/18 - 10:02

Πάνω απ΄ όλα είναι τα λεφτά… Από τον κανόνα δεν εξαιρείται η διπλωματία. Αντιθέτως. Τα όσα γίνονται στις ΗΠΑ με την παράδοση των F-35 στην Τουρκία το αποδεικνύουν για ακόμη μία φορά.

Το “μέτωπο” των γερουσιαστών που ζητούν να μην παραδοθούν τα F-35 στην όλο και πιο ασταθή Τουρκία. έχει πλέον αντίπαλο. Όπως γράφει το al-monitor.com μπορεί όλοι στο Κογκρέσο να συμφωνούν πως δεν είναι δυνατόν η Τουρκία να κρατά ομήρους Αμερικανούς, όπως ο πάστορας Μπράνσον, αλλά από την άλλη σκέφτονται τα δισεκατομμύρια της συμφωνίας για την πώληση των F-35 στην Τουρκία ,τις θέσεις εργασίας που θα χαθούν αν δεν παραδοθούν τα αεροσκάφη και άλλα πολλά…

Οι “σκληροί” κατά της Τουρκίας γερουσιαστές είναι ο Sens Thom Tillis και η Jeanne Shaheen. Στο άλλο “μέτωπο” ηγείται ένας γερουσιαστής από το Τέξας, όπου βρίσκεται και η έδρα της κατασκευάστριας εταιρείας των F-35 και των F-16, Lockheed Martin.

Ο Ted Cruz, γερουσιαστής από το Τέξας δήλωσε στο al-monitor.com :

“Νομίζω ότι η απαγόρευση πώλησης των F-35s θα ήταν λάθος”.

Το al-monitor.com αποκαλύπτει πως η Lockheed Martin δεν κάθεται με τα χέρια σταυρωμένα και πιέζει για να γίνουν οι παραδόσεις των F-35 στην Τουρκία κανονικά. Πως πιέζει; Όπως γράφει το al-monitor.com “οι Επιτροπές Πολιτικής Δράσης της Lockheed Martin έδωσαν στον Κρουζ περισσότερα από 29.000 δολάρια στον τελευταίο του προεκλογικό αγώνα . Η Lockheed Martin δαπάνησε επίσης περισσότερα από 14 εκατομμύρια δολάρια για άσκηση πίεσης στο Κογκρέσο, σύμφωνα με δημόσια στοιχεία.

Οι πιέσεις απ΄ ό,τι φαίνεται είχαν αποτέλεσμα. Η απόφαση του Κογκρέσου προβλέπει προσωρινό “πάγωμα” των παραδόσεων των F-35, μέχρι το Πεντάγωνο να υποβάλλει έκθεση για την συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα.

Όσοι προσπαθούν να βοηθήσουν την Τουρκία για να παραλάβει τα αεροσκάφη κανονικά επικαλούνται και προβλήματα που ενδεχομένως να προκύψουν στην εφοδιαστική αλυσίδα των αεροσκαφών, καθώς τουρκικές εταιρείες εμπλέκονται στην παραγωγή σημαντικών τμημάτων των αεροσκαφών, όπως για παράδειγμα κινητήρες.

militaire.gr

Πηγή: